Театр ляльок відкриває сезон виставою про викрадення хлопчика

Театр ляльок відкриває сезон виставою про викрадення хлопчика
У новому сезоні театр “Золотий ключик” представить вистави для дітей та дорослих. Розпочнуть прем’єрою “Хоробра Іляна” про порятунок хлопчика від злої відьми. Ціни на квитки не зміняться і становитимуть 20 гривень.

У Вінницькому академічному обласному театрі ляльок «Золотий ключик» сьогодні, 18 вересня, відбулася зустріч із директором та головним режисером з нагоди відкриття нового театрального сезону. Вони проанонсували завтрашню прем’єру дитячої вистави про пригоди і відвагу «Хоробра Іляна», після чого провели генеральну репетицію.

Очільник театру, заслужений працівник культури Михайло Байдюк каже, що вистави розпочинатимуться кожної суботи та неділі об 11 та 13 годині. Вартість квитків порівняно з попереднім сезоном не змінилася – 20 гривень.

– У минулому сезоні ми впоралися із поставленими завданнями навіть більше ніж на 100%. Вдало провели традиційний фестиваль «Подільська лялька». У нас завжди аншлаги, сподіваюся, так буде і надалі. На початок жовтня запланована прем’єра «Кози-Дерези», оновленої версії «Пригод мисливця Дамая», також готуємо постановку «Як козак короля провчив». Але головне – не втратити те, що було напрацьовано. У вересні запрошуємо на прем’єру казки «Хоробра Іляна» про те, як хлопчика викрала зла відьма, а сестричка його врятувала; також будуть вистави «Теремок», «Золотий ключик», «Весела подорож»,  – розповідає директор театру.

Відео дня

У "Золотому ключику" до відкриття готуються повним ходом: при вході розвішують стрічкиЦікаво, що керівництво «Золотого ключика» запровадило свого роду ноу-хау: минулого року в штат запросили педагога-психолога, який спілкується з дітками перед виставами, налаштовує на перегляд і заспокоює у разі потреби. За словами Михайла, про таку практику в Україні поки що ніхто не чув. Чоловік зізнається, що діти, на відміну від дорослих, надзвичайно вибаглива і щира публіка, їм потрібна особлива увага. Каже, дітям з сіл та районів легше догодити, бо вони не бачили багато з того, з чим знайомі їх міські однолітки.

Але ляльковий театр працює не лише для дітей. Є і вистави для дорослих – «Тринадцята зірка», «Стариган із крилами», «Суворий іспит». Графік показів треба уточнювати у театрі. Окрім цього, у навчальних закладах демонструють вистави на семи мовах, а також не забувають про повчальний соціальний зміст. У репертуарі є постановки про пожежну безпеку, правила дорожнього руху, паління, СНІД та навіть про глюкозу та інсулін – щоб вберегти малечу від цукрового діабету.

Олександр Свіньїн під час генеральної репетиціїГоловний режисер театру Олександр Свіньїн каже, якщо з’являться пропозиції у сценарному плані, обов’язково підготують ще й виставу патріотичного спрямування.

– У мене немає вистав, які б я любив менше чи більше. В кожну вкладаю душу. Театр відкликається на суспільні процеси пізніше, ніж публіцистика, тому ми чекаємо на формування закономірностей, а потім готуємо виставу. Для соціально незахищених категорій дітей відвідування театру безкоштовне. У нас є угода зі школою-інтернатом у Немирові, з вінницьким Центром реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» і ще з рядом установ, ми раді дарувати задоволення цим діткам, – каже Олександр.

Також режисер вважає, що театр ляльок не втратить популярності, незважаючи на те, що сучасні діти звикли до мультимедійних розваг. Чоловік говорить, що новітні технології та театр співіснуватимуть так само мирно, як живопис і фотографія.

У холі - грамоти, нагороди і фото співробітниківПідготовка однієї вистави у «Золотому ключику» займає в середньому три-чотири місяці, місяць йде на репетиції. Вартість постановки – близько 15 тисяч гривень; за рік театр заробляє майже 600 тисяч. Але коштів все одно недостатньо, тож постійно доводиться шукати меценатів. Втім, на місцеву владу тут не жаліються, – кажуть, допомога є.

У найближчих планах «Золотого ключика» – гастролі в Румунії (місто Ясси) та фестиваль музично-драматичних театрів у Мукачево. А ще у 2017 році театр ляльок святкуватиме 80-річчя і матиме ще одне приміщення на вулиці 40-річчя перемоги.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up