Осіння фотосесія у Вінниці: десять атмосферних локацій у серці міста

Осіння фотосесія у Вінниці: десять атмосферних локацій у серці міста
Фото Лариси Олійник. Фотосесія у парку Кумбари
  • Вінниця — прекрасне місто з багатою історією і красивою архітектурою. Тут чимало цікавих локацій для відпочинку і фотосесій. Пропонуємо десять атмосферних місць для осінніх світлин.

Осінь — мальовнича та чаруюча пора року. Жовто-червоні барви осіннього листя наповнюють краєвиди своєю красою. А це означає, що настав час оновити свої профілі в соцмережах новими фото. Саме тому ми підготували для вас добірку — топ-10 локацій для осінньої фотосесії у Вінниці.

1. Центральний парк

Центральний парк заснований у 1936 році. За понад 80 років існування парку, тут завжди було місце для розваг та різних святкувань. Парк розташований у самому «серці» Вінниці. Зустрічає відвідувачів великою білосніжною аркою. В парку можна відвідати і контактний зоопарк, і весело провести час на атракціонах. Або просто погуляти затишними алеями, посидіти на лавочці під шум фонтану. Кожна з вищеперерахованих локацій — чудові місця для атмосферних фотосесій.

Відео дня

2. Водонапірна вежа

Башті на Європейській площі більше ста років, і за життя ця поважна пані встигла перемінити багато професій. Проектувалася вона 1912 року для подачі води містянам із Бугу. Пізніше її верхній ярус правив за пожежну каланчу. Під час війни найвищу споруду міста використовували як наглядовий пункт. До вісімдесятих у будівлі жили робітники «Водоканалу». А тепер 28-метрова вежа працює одним з символів міста. Вежа оточенні осінніх дерев — чудове місце для фотосесій.

3. Музей-садиба Пирогова

Музейно-садибний комплекс, присвячений життю та діяльності видатного лікаря-хірурга, розташований у мальовничій місцині, неподалік Вишенського озера. Сьогодні це не тільки визначна культурна пам’ятка Вінниці, а й один із найпопулярніших туристичних об’єктів міста. Тут можна поринути в історію життя надзвичайної людини, дізнатися багато цікавого про видатного медика, насолодитися прогулянкою затишним парком, зробити класну фотосесію на фоні садиби Пирогова, його мальовничого парку чи родинного храму.

4. Парк Кумбари

Парк Кумбари у Вінниці розмістився на прекрасній скелястій набережній Південного Бугу. Зараз цей парк має не найкращий вигляд, але все ж не втрачає свій чудовий та загадковий шарм. Бере історію парк з XIX століття. Облагородили його на початку XX століття, коли архітектор Артинов побудував тут садибу Новінського і кам'яні сходи униз до Південного Бугу. 

У 1908 році Артинов цими сходами зв'язав центральну Театральну вулицю з причалом порома на Кумбарах. Через два роки з'явилися гранітні сходи з оглядовими майданчиками і кованими решітками-огорожами. Парк Кумбари — розкішне місце для  фотосесій.

5. Садиба Четкова

Оригінальна будівля, якій вже понад сто років. Архітектурний стиль — віденський модерн. Це шикарна споруда з величними вежами. На фасаді багато ліпнини. Є оглядовий майданчик, з якого відкривається чудовий вид на місто. Поєднання білого і персикового кольору в забарвленні будівлі і яскраво червоні парадні двері надають фотографіям, зробленим на тлі будинку, особливу чарівність.

6. Вулиця Соборна

Щоб відчути ритм Вінниці, прогуляйся по центральній вулиці міста — Соборній. Уздовж неї розташовані Преображенський собор, білосніжний костел Діви Марії, Краєзнавчий музей, обласна і міська ради, а також готель «Савой». Крім того, тут багато ресторанів і атмосферних кафе, де можна сісти за столик біля вікна, замовити каву, милуватися видом на центр, робити класні фото.

7. Вінницькі мури

Історико-архітектурний комплекс Вінницькі мури складається з оборонних і храмових споруд XVII століття. Він включає: єзуїтський монастир, костел, колегіум і конвікт (гуртожиток); домініканський монастир і костел; навколишні їх фортечні мури.

Для того, щоб уберегти споруди від нападів татар та інших загарбників, навколо них було вирішено звести спеціальні укріплення, які пізніше прозвали «мури». Від оборонних фортець парктчино нічого не залишилося. Натомість колишній монастир зараз слугує приміщення краєзнавчого музею. Старовинним архітектурним ансамблем можна помилуватися, вийшовши на головну вінницьку вулицю, зробити гарні фото.

8. Набережна Південного Бугу

Це одне з найпопулярніших місць у Вінниці. Тут призначають зустрічі, милуються фонтаном, влаштовують фотосесії і неспішно гуляють. Локацію обожнюють місцеві та туристи, тому тут буває досить людно. Щоб насолодитися прогулянкою вздовж води, пройдися по набережній від Центрального мосту до півострова Бригантина.

9. Парк лікарні Ющенка і панорама на Буг 

Парк імені Ющенка розташований на території Вінницької обласної психоневрологічної лікарні. Навряд чи будівля лікарні додасть романтики у вашу прогулянку, але як старовинна архітектурна пам’ятка вона також дуже цікава. Вашу увагу має привернути розлогий парк із великою кількістю стежок, які виведуть на гранітні скелі біля Південного Бугу.

Щоб потрапити на один із найбільш романтичних оглядових майданчиків у Вінниці, вам доведеться пройти через невеличке лікарське кладовище, але панорама на Південний буг в місці його злиття з річкою Вишнею, вартує того.

10. Подільський зоопарк

У зоопарку у Вінниці днями відкрили нову тематичну фотозону, присвячену темі осені та збору урожаю. Основним елементом декору на фотозоні, яку відкрив Подільський  зоопарк, стали гарбузи, їх там кілька десятків. У Подільському зоопарку запрошують  відвідувачів на фотосесію до нової локації. І сподіваються, що вона простоїть до кінця осені.

 

Парк і мавзолей-усипальниця в Печері: все, що залишилося від розкішної садиби Потоцьких

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ирина Корчак

    Знайшли час,коли показувати. З головою дружиш? Не думаєш,що робиш. Щоб не прийшлось жаліти.Чи тобі байдуже?

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Ирина Корчак

    Ирина Корчак дама з песиком, чого ти зла така?)

keyboard_arrow_up