«Зубри» залишилися без медалей. Вінницька баскетбольна команда не вийшла до фінального етапу

«Зубри» залишилися без медалей. Вінницька баскетбольна команда не вийшла до фінального етапу
Команда «Self Made» (Київ) була головним суперником вінницьких баскетболістів за вихід до фінального етапу. На жаль, випередити її не вдалося / Фото ФБУ
  • Останніми роками чоловіча баскетбольна команда «Вінницькі Зубри» виступала з перемінним успіхом у першій лізі чемпіонату України.
  • В зв’язку із війною пройшла реорганізація національних змагань, і підопічні Миколи Здирки опинилися у вищій лізі.
  • Нагадаємо, у чоловічому баскетболі існує й суперліга.

Нещодавно завершився груповий турнір вищої ліги. «Вінницькі Зубри» змагалися в групі за участі п’яти команд. Провели дюжину матчів, в п’яти із яких здобули перемогу. В підсумку — третє місце. Попереду — БК «Житомир» і «Self Made» (Київ). Цей результат не дав права вінничанам на виступ у фінальному етапі, де розігруватимуться медалі.

На жаль, через війну «Зубри» в поточному чемпіонаті жодного туру не провели у Вінниці. Грали у Пущі-Водиці, що під Києвом, та у Хмельницькому. Хоча й регулярно тренувалися у спортзалі вінницької СДЮСШОР з баскетболу.     

У попередніх сезонах майстер спорту України Микола Здирка був не лише  головним тренером «Вінницьких Зубрів», але й сам виходив на майданчик в якості гравця. Нині він залишається виключно на тренерській лаві, поступившись молоді.

Відео дня

— В чемпіонаті вищої ліги було загалом три групи. В нашій — п’ять команд, в інших — на одну більше. Тому із нашої групи до фінального етапу вийшли лише два колективи. Це на один менше, ніж в інших, — прокоментував Микола Здирка.

У «втішному» турнірі

Хоча «Зубри» до цього понад десять років не грали у вищій лізі чемпіонату України, наставник все одно залишився незадоволений результатом. Бо вінничани мали гарні шанси на вихід до фінального етапу, лише трохи не пощастило. У вирішальній грі проти «Self Made» (Київ) наші баскетболісти поступилися із невеликою різницею у два очки. Це було пов’язано із травмою нашого основного центрового Олексія Немикіна.        

Сезон для «Вінницьких Зубрів» ще не завершено. Вони продовжать боротьбу у «втішному» турнірі за 9-17 місця «вишки», який пройде цього тижня.   

— Команда переважно складається із перспективної молоді. Тобто у наших гравців досягнення ще попереду. Добре, що «Зубри» під час війни взагалі мають можливість виступати в чемпіонаті України, — наголосив Микола Здирка.         

Наставник дякує міській владі за фінансування команди вищої ліги.

— На жаль, окрім бюджетної підтримки, інших джерел фінансування у клубу поки що немає. А без потужного спонсора складно досягати високих результатів. Хотілося б повернути славні традиції «Вінницьких Зубрів», — додав Микола Здирка.     

Стартує меморіал Когана

Окрім виступів на всеукраїнському рівні, вінницькі баскетболісти грають і у місцевих турнірах. Традиційний баскетбольний меморіал Бориса Когана пройде у Вінниці 16-17 березня. Гратимуть на майданчику національного медичного університету.

Змагання присвячені пам’яті Бориса Когана, який працював викладачем медінституту і тренував збірну команду цього вишу з баскетболу. Під керівництвом наставника вона стала триразовим чемпіоном Спартакіади медичних вузів СРСР. Також професор підготував понад 20 кандидатів наук та декілька докторів медичних наук.

На старт вийдуть чотири місцевих команди: медичного і технічного університетів, техколеджу і СДЮСШОР з баскетболу. У перший день заплановані півфінали, наступного — фінали. 

— В турнірі змагатимуться і молоді гравці «Зубрів», студенти технічних університету і коледжу. Були роки, що на меморіал Бориса Когана приїздили сильні команди з інших регіонів, навіть із суперліги України. Але через пандемію коронавірусу та війну рівень цього змагання зменшився. До того ж зараз розпал сезону у чемпіонаті країни. Тому ми вирішили не запрошувати колективи з інших міст, — пояснив Микола Здирка. 
 

Читайте також:

Вінницькі хокеїсти на траві розпочали підготовку до Кубку європейських чемпіонів

Гімнаст Ілля Приходько, який народився у Вінниці, став срібним призером Кубку Норвегії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up