Юні дебютанти стали чемпіонами України з тхеквондо. Діти іноді тренуються й двічі на день

Юні дебютанти стали чемпіонами України з тхеквондо. Діти іноді тренуються й двічі на день
  • В столичному легкоатлетичному манежі пройшов чемпіонат України з тхеквондо серед ДЮСШ і клубів. У  ньому взяла участь майже тисяча спортсменів.
  • Збірна Вінниччини посіла непогане восьме місце серед команд із 21 регіону.
  • В її складі за співпраці із ВТО ВФСТ «Колос» добре виступила команда Центру олімпійського тхеквондо Red Sun. Вона зайняла 16-е місце серед 71 команди.

Спортсмени клубу Red Sun у розділі «керуги» (поєдинки) вибороли сім медалей, серед яких три золоті. Анна Рожок (вагова категорія до 30 кг) стала вже триразовою чемпіонкою України серед дівчат!  Вона провела три бої. В фіналі перемогла за явної переваги.    

Також золото виграли редсанівці Артем Семенюк (27 кг, серед юнаків) і Михайло Закусілов (20 кг, серед молодших юнаків).

Відео дня

Срібні нагороди вибороли Ігор Гальчинський і Матвій Пасічник, бронзові — Анастасія Рожок і Артем Полєтаєв.

Тренер — чемпіонка світу

Підготували чемпіонів і призерів тренери клубу Red Sun Леонід Кулаковський (посів 13-е місце серед 138 наставників на чемпіонаті України) і Тамара Карапетян, яка була чемпіонкою світу з боротьби.

— Мій вихованець Михайло Закусілов — дебютант чемпіонатів України і наймолодший учасник нашого клубу. Йому лише сім років. Фінал у Михайла виявився доволі напруженим. Суперники змагалися на-рівних, але вінничанину на фініші вдалося набрати вирішальні два золотих бали, — каже Тамара Карапетян.

Успіхи є невипадковими

Син Тамари Артем Семенюк також вперше змагався на чемпіонатах України, і одразу став чемпіоном.

— Успіхи дебютантів є невипадковими. Допомагає наполеглива праця. Діти тренуються щодня, навіть по суботах. А на канікулах, під час підготовки до чемпіонату України — й двічі на день. Найперспективніші додатково займаються й вдома, — інформує Тамара Карапетян  

За словами Тамари, тхеквондо — один із найменш травматичних видів єдиноборств. Бо практично всі частини тіла спортсменів захищає екіпірування. Тому у тхеквондо залюбки йде малеча.         

 

Читайте також:

Стали віце-чемпіонами срібної ліги. Юнацька «Нива» знову здобула медалі Utmost Cup

Юнаків і дівчат запрошують на флаг-футбол. В перспективі – участь на чемпіонатах Європи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up