«Яско» і «Енергетик» продовжують боротьбу за титул чемпіонів країни з футзалу

«Яско» і «Енергетик» продовжують боротьбу за титул чемпіонів країни з футзалу
Чинний чемпіон Вінниччини «Яско» вибув із Кубку України, але продовжує вести боротьбу в першій лізі національного чемпіонату
  • У всеукраїнських футзальних баталіях ведуть боротьбу три футзальних клубів Вінниччини.
  • З міста над Бугом – на рівні майстрів, зі Стрижавки  – серед аматорів    

Три провідні вінницьких футзальні клуби розпочали змагання на всеукраїнському рівні. Четверта команда чемпіонату області «Нива» (Стрижавка) вже завершила там свої виступи. А чемпіон Вінниччини «ЯСКО» і віце-чемпіон «Енергетик» (обидва  — із міста над Бугом) продовжують боротьбу за перемогу відповідно у першій і другій лігах чемпіонату України з футзалу.  

Дебют на всеукраїнському рівні

У Всеукраїнському фіналі Аматорської футзальної ліги України (АФЛУ) дебютувала стрижавська «Нива». У Львові спочатку пройшов груповий етап. В матчі проти колективу «Aladdin» (Рівне) команда почесного президента Валерія Коровія постійно лідирувала, але так і змогла втримати свою перевагу — 4:4. В другій грі «Нива» перемогла «Дніпро» (Черкаси) — 2:1. В третьому матчі поступилася  «Автолокомотиву» (Південноукраїнськ) — 0:3.  

Відео дня

Таким чином «Нива» здобула чотири залікових бали на першому етапі, але посіла останнє місце у групі, поступившись за додатковими показниками. Усі чотири колективи квартету набрали однакову кількість очок, і все вирішила загальна різниця забитих та пропущених м'ячів.

Таким чином нивівці продовжили боротьбу за коловою системою у втішному турнірі «Cup of hop». Там стрижавчани здобули перемогу із рахунком 2:1 над ФК «Хімік-Танчик-Сокіл» з міста Рівне. Далі поступилися із рахунком 1:3 від «Урожаю» з Чернівців. В останній грі «Нива» перемогла «Лікарське» (Суми) — 1:0. Таким чином стрижавчани отримали нагороду за друге місце у «Cup of hop».

— Взагалі турнір виявився цікавим. Організація, суддівство, спортивні зали – все було на найвищому рівні. Хоча ми й дебютували на всеукраїнському рівні, результатом незадоволені. Бо через гіршу різницю забитих і пропущених м’ячів не змогли продовжити виступи у більш високій групі. Тим часом наші суперники по групі посіли перші місця у бронзовій і срібній лігах та третє місце в золотому дивізіоні, — прокоментував граючий тренер «Ниви» (Стрижавка) Віталій Сабатовський.

Пройшли до чвертьфіналу

Тим часом «Енергетик» вдома провів матч стадії 1/8 фіналу чемпіонату України з футзалу (друга ліга). Гра пройшла на майданчику СК «Нокаут». Суперником вінничан був ФК «АВ Метал Груп» (Рівне). Це молода команда, створена лише у 2020 році. Але у її складі було декілька футзалістів з команди Екстра-ліги (найвищого дивізіону України) «Кардинал» (Рівне). Тренером ФК «АВ Метал Груп» є чемпіон України Андрій Паршиков, який зараз воює під Бахмутом. Натомість його обов’язки виконує один із гравців.      

В першому матчі у гостях вінничани поступилися із рахунком 1:2, тому їм треба було відігрувати цей гандікап, аби проходити далі.

Поєдинок виявився дуже цікавим, емоційним та інтригуючим. Гості вийшли вперед на початку гри. Натомість із пенальті відзначився капітан «Енергетика» Костянтин Мазур. Перший тайм завершився із нічийним рахунком 1:1. Втім, після перерви господарі майданчику спромоглися дотиснути свого опонента, використавши створені гольові моменти. «Енергетик» переміг із рахунком 5:2 та за сумою двох поєдинків вийшов до чвертьфіналу чемпіонату України (друга ліга)! Найкращим гравцем матчу виявився Костянтин Мазур, який оформив гольовий «хет-трик».

Домашня нічия «ЯСКО»      

Нещодавно чинний чемпіон області з футзалу «ЯСКО» дійшов до 1/8 фіналу Кубку України, де у двох матчах поступився команді Екстра-ліги «Черкасиобленерго» (Черкаси). Тепер «ясківці» пробують підкорити вершини першої ліги чемпіонату України, де змагаються чемпіони областей. Вони дісталися стадії ¼ фіналу, де змагаються проти чинного чемпіону суперліги Львівщини «Nice Guys». Граючим тренером цієї команди є екс-футзаліст Екстра-ліги і збірної України Євген Москвін.  

Нещодавно ці суперники вже зустрічалися. Всередині березня у Львові відбувся відкритий Кубок АФЛ. Вдома “гайси” перемогли вінничан — 3:2.

На домашній арені у Сосонці у рамках 1/4 фіналу «ЯСКО» прагнув реваншуватися за ту поразку і створити гідний гандикап перед виїзним поєдинком. Гра проходила у приблизно рівній боротьбі. «Шальки терезів» постійно коливалися. Вінничани спочатку програвали із рахунком 1:3, пізніше вже лідирували — 4:3. Все ж матч завершився із нічийним результатом 4:4. «Ясківець» Юрій Онищук забив три м’ячі, і всі після «стандартних» положень (штрафних і десятиметрового ударів).      

 — Після програного першого тайму команда змінила тактику і зібралася. Це принесло свої плоди. Хотілося виграти. Шкода, що не втримали переможний результат. Матч у Львові розставить все по своїх місцях. Прагнемо пройти до півфіналу. Раніше ми вигравали Аматорську футзальну лігу України, тепер ставимо завдання на більш високому рівні, — сказав тренер «Яско» Роман Стаднічук.

На жаль, перед матчем у відповідь у Львові одразу чотири гравці «Яско» мають травми. Тому у команди будуть певні проблеми зі складом.      

Читайте також:

Два рекорди вінницьких баскетболістів. Оформили квадрупл-дабли, що вдавалося одиницям у НБА

«Нива» здобула дебютну перемогу в офіційному поєдинку у 2023 році, здолавши «Реал Фарму»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up