Два рекорди вінницьких баскетболістів. Оформили квадрупл-дабли, що вдавалося одиницям у НБА

Два рекорди вінницьких баскетболістів. Оформили квадрупл-дабли, що вдавалося одиницям у НБА
  • 21 квітня капітан команди «Вінницькі зубри» Андрій Гуцалюк оформив квадрупл-дабл в регулярному чемпіонаті вищої ліги України.
  • В матчі вінничани перемогли команду Полтави із рахунком 127:53.

Андрій Гуцалюк відіграв 28:43 хв., закинув фантастичні 54 очки, зібрав 12 підбирань, 10 передач та 10 перехоплень. Це перший в історії чоловічої вищої ліги квадрупл-дабл, повідомляють у БК «Вінницькі зубри».   

Набравши 54 очки, Андрій Гуцалюк за цим показником став четвертим в історії регулярних чемпіонатів  вищої ліги серед чоловічих команд.

Ефективність Гуцалюка 71 бал — це найвищий показник, історичний рекорд чоловічої вищої ліги. До цього кращим показником рейтингу ефективності були 58 балів Олександра Рихлюка за «Кремінь» в матчі проти «Дніпра-2» в жовтні 2018 року.

Відео дня

Цікаво, що в цьому сезоні гравчиня команди «Вінницькі блискавки» (виступає в Жіночій лізі України) Вікторія Огій оформила квадрупл-дабл. Це сталося також вперше в історії  жіночої Суперліги. Тому маємо одразу два рекорди цього сезону від вінницьких баскетбольних команд.

Довідка

Квадрупл-дабл (англ. «quadruple-double») — так у баскетболі називають досягнення гравця, який має за гру двозначний загальний результат в чотирьох з основних статистичних показників. Основні статистичні показники — очки, підбирання, результативні передачі, перехоплення, блокшоти.

В НБА квадрупл-дабли були неможливими до сезону 1973/1974 років. Оскільки саме тоді почали вести статистику перехоплень та блокшотів. Тому визначні гравці, які виступали до цього, могли мати у своєму активі квадрупл-дабли, котрі не зафіксовані офіційною статистикою. За всю історію НБА було офіційно зафіксовано лише 4 квадрупл-дабли, ще 8 разів до квадрупл-дабла не вистачало зовсім трохи — гравець закінчував матч з трипл-даблом та результатом у 9 з 10, необхідних у одному з інших двох показників.


Читайте також:

«Нива» здобула дебютну перемогу в офіційному поєдинку у 2023 році, здолавши «Реал Фарму»

Вінницького боксера оголосили переможцем, але потім відібрали «золото» чемпіонату України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація у нашому телеграм-каналі: https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up