Понад 400 спортсменів бігали чотири дні: про чемпіонат України зі спортивного орієнтування у Вінниці

Понад 400 спортсменів бігали чотири дні: про чемпіонат України зі спортивного орієнтування у Вінниці
Фото: Володимир Бабков
  • Впродовж останніх чотирьох днів Вінниця приймала чемпіонат України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях.
  • Участь у змаганнях взяли понад 400 майстрів з двадцяти регіонів України.
  • Хто отримав кубок України — читайте далі.

Що вам спадає на думку, коли ви чуєте слово «орієнтування»? Туристи з рюкзаками та гітарами? Блукання по мокрому холодному осінньому лісі чи незнайомій місцевості?

Будете здивовані, коли дізнаєтесь, що є такий вид спорту, як спортивне орієнтування. Чимало людей вважають, що ним займаються відчайдухи. Можливо, адже основним завданням для спортсменів цього виду є пошук балансу в боротьбі між фізичними і психологічними складовими перегонів.

Відео дня

Тут є дистанція, але вона нелінійна — неможливо просто бігти швидше за всіх без огляду на тактику. Виграє не той, хто біжить швидше за всіх, виграє той, хто пробіжить швидше за всіх по найбільш правильному і короткому маршруту. Дуже важливу роль в процесі орієнтування має правильне і швидке прийняття рішень.

Те, що вінницькі представники спортивного орієнтування задають тон у дисципліні вже не один десяток років, ні для кого не секрет. Однак у столиці Поділля більше майже два десятиліття не було загальнодержавних стартів, не говорячи вже про міжнародні. За ініціативи вінничанина, члена національної збірної країни, чемпіона України Тараса Рачука вони нарешті відбулися. Чемпіон і став головним суддею чемпіонату.

Впродовж останніх чотирьох днів Вінниця приймала чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Участь у ньому взяли понад 400 майстрів віком від 10 і до 45 років з 20-ти регіонів України. В четвер, 16 вересня, спортсмени змагалися на території школи №16, 17 вересня — в школі №4, 18 вересня — в школі №3. А 19 вересня естафета відбулася на Європейській площі.

Загальнокомандний залік вели як серед дорослих, так і серед дітей. Серед старших до трійки призерів увійшли збірні команди Києва, Київської та Львівської областей. Серед юніорів та юніорок кращими від решти стали збірні Київської, Івано-Франківської та Черкаської областей.

Сьогодні журналісти RIA/20minut.ua побували на завершальній естафеті і поспілкувалися як з організаторами, так і спортсменами. В центрі Вінниці, розповідають, їм було цікаво і водночас непросто змагатися, через архітектуру старої частини міста.


                                                                                               Відео: Володимир Бабков

Читайте також:

Збірна області проти «Ниви». Легенди вінницького футболу зійшлися в товариському матчі

Стали призерами Кубка президента. Вінницькі шахісти відзначилися на Житомирщині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслан Гусятинський

    Це пі%єц як харашо  ...

keyboard_arrow_up