Вінницькі студенти університетів у футзальному чемпіонаті визначають найсильніших

Вінницькі студенти університетів у  футзальному чемпіонаті визначають найсильніших
  • Протягом близько двох тижнів у Вінниці, в спорткомплексі «Аква-Він», проходитиме обласний чемпіонат з футзалу серед студентських команд вишів.
  • Організувала змагання футбольна Асоціація студентів Вінницької області.
  • Підтримали їх обласні Асоціації футболу і футзалу та Асоціація футзалу Вінницької міської територіальної громади.

За підсумками чемпіонату сформують збірну Вінницької області, яка виступатиме на чемпіонаті України.

На старт вийшли сім колективів. Серед них є як місцеві, так і релоковані із буремних регіонів команди вишів. Грають за коловою системою до 17 березня.   

Відео дня

Всі учасники і тренери задоволені можливістю позмагатися у серйозному багатоденному турнірі.

— В нашій заявці є 14 футзалістів. Рівень гравців – різний, деякі мають досвід в аматорських футзальних баталіях. Добре, що місцеві змагання серед студентів — відновлені. Через пандемію і війну вони були на паузі. Сподіваємося, що започаткований чемпіонат стане традиційним, щорічним, — сказав тренер команди Вінницького державного педагогічного університету кандидат наук із фізичного виховання і спорту Сергій Войтенко.

На урочистому відкритті глядачі побачили яскравий виступ черлідерів із команди «Вінницьких Вовків». Перед учасниками виступили організатори і запрошені почесні гості. Зокрема, були присутні спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко, голова Асоціації футзалу Вінницької області Юрій Максименко, голова Асоціації футзалу Вінницької міської територіальної громади Ігор Откидач, голова міського спорткомітету Сергій Краєвський, начальник обласного управління спорту та рухової активності Сергій Чернявський, голова обласної футбольної Асоціації студентів Павло Форманюк, ректор ВНМУ Вікторія Петрушенко і директор ВТЕІ Наталя Замкова.

— Це перший офіційний захід, який організовує обласна футбольна Асоціація студентів.  Вона дає можливість нашій молоді у непростий час отримати трохи позитивних емоцій. Такі турніри серед команд вишів з футзалу і великого футболу мають стати традиційними, —      сказав Юрій Максименко.

— Приємно, що запрацювала студентська футбольна Асоціація. Урочисте відкриття було красивим і продуманим, відчувається рівень змагань. Те, що ми розвиваємо у цей час студентський спорт, підкреслює незламність української нації, — прокоментував Сергій Краєвський.

Сергій Чернявський нагадав, що офіційний обласний освітянський футзальний чемпіонат відновлюється після тривалої паузи (вісім років).

— У багатьох випадках спорт починається із навчальних закладів, де опікуються фізичною підготовленістю молоді. Студенти, аби мати гарний настрій і бажання вчитися, повинні отримати можливість грати в офіційних змаганнях, а не у дворі. Для них є важливим здобувати спортивні перемоги і отримати визнання, — зазначив Сергій Чернявський.  

Вікторія Петрушенко нагадала, що працює ректором медуніверситету не так давно. Але при цьому приділяє велику увагу студентському спорту.   

— Адже спорт – це здоров’я, розвиток держави і нації. До речі, плануємо, що на нашій спортивній базі футболом відтепер займатимуться не лише студенти, але й школярі. Тренуватиме їх вимушений переселенець із Харкова, — сказала Вікторія Петрушенко.

— Для мене, як для керівника навчального закладу, приємно побувати на таких змаганнях. Бо студенти не лише повинні мати можливість отримувати знання, але й реалізовувати себе в інших напрямках, в тому числі й у спорті, — звернула увагу Наталя Замкова.      

Читайте також:

Штангіст Сергій Колесник побив власні рекорди і здобув три медалі на Кубку України

Шахові вундеркінди знову запрошують вінничан на благодійні ігри. Збирають кошти для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Евгений Литвак

    Цыганская библия
    Что цыганскою библией стало —
    Колдовскою, изустной, бездомной?..
    Только бабам напев ее темный
    Шепчет ночь на Ивана Купала.
     
    В этой книге — дыханье народа,
    Шелест леса, гаданье по звездам,
    Тень могил, пятьдесят две карты,
    Белый призрак, что век не опознан.
     
    Кто открыл ее? Мы, книгознаи,
    Роясь в памяти — в древнем хламе,
    Лишь догадкой, владеющей нами,
    В сердцевину страстей проникая.
     
    А легенда путями кривыми
    В темном знанье, как речка петляет,
    Не по жизни иль смерти — меж ними,
    Но и жизнью и смертью пленяет.
     
    Лишь догадкою, как сновиденье,
    Перелистываются страницы,
    И над книгой, в полуночном бденье,
    Льют слезу восковую громницы.
     
    А стихи только чудятся где-то
    В огневом и мгновенном звучанье —
    Это нечто о муках поэта,
    Что несет избавленье...
    Но звук исчезает в тумане.

keyboard_arrow_up