Вінницькі лижники стартують на Паралімпіаді. А ось російських і білоруських спортсменів не допустили

Вінницькі лижники стартують на Паралімпіаді. А ось російських і білоруських спортсменів не допустили
  • Четвертого березня у Пекіні (Китай) стартують зимові Паралімпійські ігри.
  • Серед учасників будуть вінницькі спортсмени, а ось представників країн-агресора в останній момент відсторонили від змагань.

Раніше командам РФ та Білорусі дозволяли змагатися в нейтральному статусі. Але напередодні змагань Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) відсторонив російських та білоруських спортсменів від участі у паралімпійських Іграх.

Голова МПК Ендрю Парсонс пояснив це рішення метою збереження цілісності цих Ігор та безпеки всіх учасників.  Адже останнім часом величезна кількість учасників зв'язалася із організаторами.

 — Вони сказали: якщо ми не переглянемо наше рішення, воно матиме серйозні наслідки для зимових Паралімпійських ігор. Численні національні паралімпійські комітети, з деякими з яких зв'язалися їхні уряди, команди та спортсмени, загрожували не брати участь у змаганнях, —  прокоментував Ендрю Парсонс дискваліфікацію спортсменів з країн-агресорів.

Відео дня

Три спортсмени і гайд

А ось Паралімпійська збірна команда України у повному складі відправиться до Пекіну. У її складі беруть участь у змаганнях з лижних перегонів та біатлону троє спортсменів та гайд. Вони представляють Вінницький регіональний центр «Інваспорт».

Серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату у класі стоячи серед жінок виступить чемпіонка світу Ірина Буй, серед чоловіків - багаторазовий призер та чемпіон Паралімпіад Григорій Вовчинський. Серед спортсменів з порушеннями зору змагатиметься дворазовий срібний призер ПІ Олександр Казік та його гайд (супроводжуючий) Сергій Кучерявий.

— Сподіваємось на силу духу наших спортсменів. І на те, що незважаючи на війну на Батьківщині, у далекому Пекіні вони зможуть показати найкращі результати і привезти додому паралімпійські медалі, — прокоментували у Вінницькому регіональному центрі «Інваспорт».

Читайте також:

Спортивний директор «Ниви» прокоментував ситуацію в Україні турецькому ТБ

Призерка Олімпіади Ганна Балабанова готує зірочок веслування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up