Вінницькі футболісти виграли меморіал Олександра Грушанського

Вінницькі футболісти виграли меморіал Олександра Грушанського
  • Вихідними у Вінниці провели меморіал з футболу пам’яті захисника «Локомотива» і тренера Олександра Грушанського.
  • Він грав у 60-і роки минулого століття разом з такими відомими футболістами, як Валентин Трояновський, Анатолій Веретинський, Віктор Юн-Чен-Ян, Янош Габовда, Антон Востров, Євген Снітко, Володимир Ощепков, Імре Ленд’єл, Володимир Дзюба, Евген Корнієнко, Юрій Кулініч.

Літні фахівці і знавці футболу пам’ятають надійну гру в обороні правого захисника Грушанського. Все його життя пройшло у спорті. Спочатку —  як футболіста вінницького «Локомотиву», потім як тренера СДЮШОР «Нива». І з життя пішов Олександр Максимович під час футбольного матчу у залі. Через тромб не витримала серцево-судинна система.

— Олександр Грушанський був хорошим футболістом, тренером і взагалі людиною. Він рано пішов із життя , — розповідає його колега Іван Подзігун.

Вінниця проти Житомира

Грали юнаки 2012 р.н. Змагання пройшли за підтримки відділення НОК України Вінницької області, обласної Асоціації футболу, територіальної організації «Колос», ДЮСШ «Нива» і мецената та голови міської Асоціації футболу Юрія Максименка.

Відео дня

У турнірі взяли участь дев’ять команд. Окрім вінничан, грали суперники із Бердичева, Житомитра, Хмельницького, ДЮСШ Вінницького району і Гнівані.  Перемогу в турнірі отримала вінницька «Нива» 2012 р.н. В фіналі вона перемогла житомирян —  5:0. Чемпіонів підготували тренери Олександр Дусанюк (в минулому —  один із перших наставників Віктора Циганкова) і Андрій Бобрівський.  Бронзу здобула друга команда Житомира.  

Читайте також:

Здобули «Кубок майбутнього». Вінницькі флаг-футболісти чудово виступили у Словаччині

У Вінниці представники різних єдиноборств спільно поспарингували

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up