Вінницька каратистка Ірина Козачковська здобула срібло на чемпіонаті Європи в Румунії

Вінницька каратистка Ірина Козачковська здобула срібло на чемпіонаті Європи в Румунії
  • Вінничанка Ірина Козачковська вчергове здобула нагороду на міжнародних змаганнях із карате кіокушинкай.
  • Цього разу 19-річна каратистка виграла срібну нагороду на чемпіонаті Європи серед молоді. Змагання пройшли у місті Орадя (Румунія).   

Детальніше про це розповів президент Вінницької міської федерації  карате кіокушинкай та її тренер Олександр Вихованець.     

—  Ірина Козачковська провела в Румунії три поєдинки. Два із них виграла достроково. В фіналі програла спортсменці із Литви. Бій був рівним. Наша каратистка мали шанси перемогти. В першому раунді вона заробила бал – влучила ударом ногою в падінні суперниці в голову. Та похитнулася, але встояла. Судді спочатку зарахували вазарі (як нокаут), а потім скасували його. Це вплинуло на підсумок, — каже він.

Ірина Козачковська – кандидат у майстри спорту України. Можливо, після чергової медалі європейського рівня вона отримає звання майстра.

Відео дня

— До цього Ірина тричі була призеркою Європи серед кадеток, двічі - серед юніорок і одного разу була призеркою Кубку світу в командному заліку, — нагадав Олександр Вихованець.        

На чемпіонаті Європи серед кадетів (14-15 років) виступала ще одна вінничанка Олена Данчук. Родом вона із Козятина (перший тренер – Дмитро Живчик), а нині є представницею Вінницької федерації карате кіокушинкай. Олена Данчук дебютувала на змаганнях такого рангу і поступилася в першому поєдинку.

— В підготовці вінничан до цих змагань допомогли президент Всеукраїнської федерації карате кіокушинкай Олександр Гончаренко і тренер Олександр Яцик. Зокрема, він готував Олену Данчук,— каже Олександр Вихованець.  

В командному заліку збірна України посіла перше місце. В її активі — 12 золотих, 15 срібних і 9 бронзових нагород. На другому місці — збірна Литви, на третьому — Польща.                

    

Читайте також:

Триразова чемпіонка України з тхеквондо Анна Рожок мріє про участь на Олімпіаді

«Нива» здобула другу поспіль перемогу. Вирішальний гол забив граючий президент

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up