Вінничанин Вадим Редько вистояв на цвяхах 2,5 години. Навчає у групах всіх охочих

Вінничанин Вадим Редько вистояв на цвяхах 2,5 години. Навчає у групах всіх охочих
  • Вінничанин Вадим Редько вже восьмий рік займається йогою на цвяхах.
  • Наразі йому 41 рік.
  • Колись майбутній екстремал почув, щоб від стояння на цвяхах позитивно змінюється стан людини. 

Але коли сам спробував, зрозумів, що все не так просто.  Спочатку Вадим зміг протриматися лише 15 секунд, і це вже було складно.

— Це була перша перевірка себе. Таку практику продовжив. Дошка із цвяхами вчила мене, як правильно дихати. І при цьому не накопичувати напругу та звільнюватися від неї. Згодом це почало допомагати мені заспокоюватися у будь-якій стресовій життєвій ситуації. Я став більш спокійним, що під час війни дуже актуально, — розповів Вадим Редько.

Відео дня

Сигнал у космос

В середньому Вадим стоїть на цвяхах годину, що призводить до потрібного стану розслаблення через чверть цього часу. Зазвичай через день, а інколи й щодня, практикує по 15 — 20 хвилин.       

Рекордний результат вінничанина — 2,5 години на цвяхах. Востаннє, два місяці тому, він тримався півтори години.

— Коли я стояв на цвяхах безперервно 2,5 години, мав запит і нібито послав сигнал у космос. Якщо він би не реалізувався, я міг би стояти ще довго. Мав певні питання із грошима і міркував, де би їх взяти. І через 2,5 години їх принесли. Причому я не зв’язувався із боржником, лише думав про це і вірив, — здивував Вадим Редько.    

Модне хобі

Він сказав, що нині його захоплення увійшло в моду. Люди купують дошки із цвяхами і сподіваються одразу триматися на них 10-20 хвилин. Це велика помилка. Новачки не можуть такого витримати, навіть за перші 15 секунд стан людини кардинально змінюється.

Але Вадим Редько знайшов методику, як спростити шлях опанування йоги на цвяхах. Тому він набирає групи учнів у Вінниці і успішно їх тренує. Має й власні лайфхаки.  

— Людям із високим тиском краще не стояти на цвяхах, а спростити практику певним чином (сидячи на стільці). Процес займає 10-30 хвилин. У поєднанні із правильним диханням це допомагає звільнитися від проблем. І вже за три-чотири тижні спрощеної практики позбутися вживання ліків, — наголошує йог.

Власне виробництво

Вадим Редько самотужки виготовляє дошки із цвяхами, має невеличке виробництво. Бо наразі у продажу з’явилося багато неякісного інвентарю. Виробники намагаються зменшити собівартість товару. І він виходить не таким, як потрібно.

Вадим Редько бере товстіші цвяхи, щоб вони мали більшу поверхню контакту. Таким чином практика стає трішки легшою, не такою стресовою для нервової системи.

— Натомість виробники зазвичай використовують тонкі цвяхи (щоб зекономити на металі ), але вони занадто гострі. Коли людина стає на таку дошку, вона взагалі не розуміє, що відбувається. Бо їй дуже боляче, а нервову систему просто «зносить», — наголошує Вадим Редько.  

   

Користь тренувань

Наразі фахівець проводить у Вінниці групові заняття для всіх охочих. Під час них стоїть на цвяхах 30-60 хвилин. А підготовлені учні Вадима на тренуванні можуть витримувати на дошці майже годину. Це фітнес-інструктори, бухгалтери, юристи, підприємці тощо.

Тренування відбуваються раз на тиждень, по суботах. Там водночас вчать й правильному диханню, що допомагає покращити здоров’я, витривалість і в цілому показники у спорті. 

— Цвяхотерапія поліпшує фізичний стан. Якщо людина займається спортом, цвяхи допомагають позбавитися напруги або прискорити відновлення після тренувань. Особливих протипоказів у нас немає. Заборонено займатися лише із травмами стопи і незагоєними ранами та вагітним, — наголосив тренер.

Від альфа-гравіті до фрідайвінгу

Вадим Редько практикує й інші спортивно-оздоровчі вправи. Зокрема, гімнастику альфа-гравіті (за допомогою конструкції, яка кріпиться на стелі кімнати) і певним чином схожий на неї вуличний тренажер «правило». Вони допомагають  покращити розтяжку, збільшити силу і виправити потрібним чином власне тіло.

Коли на вулиці тепло, Вадим Редько полюбляє велоспорт. Регулярно катається із середини весни до середини осені. Має шосейний і гірський велосипеди.

Тривалий час екстремал займався і фрідайвінгом, тобто підводним плаванням. Вадим занурювався у море із затримкою дихання. Зокрема, тоді, коли перебував у Єгипті. Водночас навчав Вадим однодумців стояти на цвяхах, бо фрідайверам це може бути корисно.      


Читайте також:

Алі Юсіфзаде став чемпіоном області з боротьби. Підтримав чемпіонські традиції родини

Пам'ять Федора Новіка вшанували хокейним турніром. Спогади про видатну людину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Георгій

    Чим густіше вбиті цвяхи тим безпечніше і не боляче на них стояти.

    Vadim Redko reply Георгій

    Я практикую на кроку 12,5 та 15 мм
  • Olena

    Велике досягнення в сьогоднішніх реаліях. 41 однорічний чоловік....
  • ВОДЬКО АНАСТАСІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА

    Тобі 21 рік і ти бажаєш заробити гроші буквально за 5-10 хвилин?
    Тоді Я запрошую тебе до свого відкритого telegram каналу https://t.me/frispin500 Уявляєш собі там зараз роздають фріспіни на шару!
    Тож не чекай і хутчіш залітай! Закинув гроші але програв? Є хороша новина! Я надаю тобі бонус у вигляді половину повернення суми яку ти поставив

  • Римский Александр

    Йогнутный полностью мужчина

keyboard_arrow_up