Вінничани завоювали 10 медалей на Чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації

Вінничани завоювали 10 медалей на Чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації
Президент Медіа корпорації RIA Олександр Човган. Випереджає суперника!

Литовське курортне містечко Друскінінкай 4-10 вересня перетворилось на символічний центр Європи, оскільки в ньому відбулася грандіозна подія – Континентальний чемпіонат зі спортивної радіопеленгації, в якому взяли участь понад 300 найсильніших спортсменів із 25 країн

До складу збірної команди України традиційно увійшли спортсмени із Вінниці, а саме: Олександр Марчук (вікова група 21-39 років), Сергій Зеленський (50-59 р.), Олександр Човган (40-49 р.), підтвердивши високий клас вінницької школи радіопеленгації і радіоорієнування.

Так, у перший день чемпіонату в дисципліні «радіоорієнтування» заслужений майстер спорту України Олександр Марчук дистанцію понад 10 км по пересіченій місцевості подолав за 48 хвилин (!), чим підтвердив своє багаторічне лідерство, і по праву отримав звання чемпіона Європи. Друге місце завоював спортсмен із Болгарії, а третє розділили представники Росії і Литви, які показали однаковий результат. По групі чоловіків старше 50 років (Ч50) майстер спорту України міжнародного класу Сергій Зеленський завоював бронзову медаль, зовсім трохи поступившись сильним спортсменам із Естонії та Росії.

Відео дня

У другий день спортсмени змагалися в дисципліні «спринт», де окрім швидкого бігу, важливо вміти миттєво приймати правильні рішення. І в цей раз Сергій Зеленський в категорії Ч50 зміг скласти серйозну конкуренцію спортсменам із Словаччини (1 місце) та Естонії (2 місце), піднявшись за результатами забігу на третю сходинку п'єдесталу.

У третій день розпочалась боротьба на класичних дистанціях. У групі чоловіків елітної категорії (Ч21) українська команда впевнено перемогла спортсменів інших країн. Чемпіоном Європи став спортсмен із Донецької області Олексій Іванько, а срібло у важкій боротьбі дісталось нашому Олександру Марчуку, який поступився лише 8 секундами лідеру. Третє місце зайняв спортсмен з Чехії. Цей успіх дозволив українським спортсменам завоювати командне золото в категорії Ч21, значно випередивши команди Чехії та Росії, які зайняли друге і третє місце відповідно. У категорії Ч50 знову проявив себе Сергій Зеленський, який зі своїми партнерами додав до скарбнички збірної команди України ще й командну срібну медаль.

Четвертий день чемпіонату виявився не менш яскравим і цікавим. Цього разу Сергій Зеленський разом з Олександром Човганом (у категорії спортсменів 40-49 років), проявивши високу майстерність і якості справжніх бійців, зайняли друге командне місце, пропустивши вперед лише команду Росії, бронза дісталася спортсменам з Чехії.
Чемпіони! Зліва на право: Олександр Човган, Олександр Марчук, Сергій Зеленський та Василь Колодяжний

Україна - третя на чемпіонаті

Усього за чотири змагальні дні вінницькі спортсмени завоювали 10 медалей (в т.ч. 2 золотих, 6 срібних, 2 бронзових). У загальнокомандному заліку збірна України зайняла 3 місце (9 золотих, 13 срібних і 13 бронзових медалей). Перше місце за кількістю медалей дісталось збірній Чехії, друге місце - команді Росії.

Успіх вінницьких спортсменів - не випадковий

Уже декілька років поспіль, завдяки організаційній, фінансовій і технічній підтримці зі сторони управління фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації, спорткомітету Вінницької міської ради, ТСОУ функціонує секція спортивної радіопеленгації. Особливо важливо і позитивно те, що керівники цих організацій С. В. Чернявський, С. С. Краєвський, А. О. Кацай приділяють багато уваги не лише олімпійським видам спорту, але й роблять все можливе для розвитку військово-технічних видів спорту, важливість і необхідність яких важко переоцінити, в умовах існуючої ситуації в країні.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жора

    Ну кто же вместоЧовгана поедет на чемпионат, это как при СССР страной правил генсек ЦК КПСС . Он будет ездить всегда на чемпионаты.... Хотя смотрю Човган бежит с приемником 3.5 мгц))). А почему не стать чемпионом в 144 мгц....????
  • Volodymyr Kholmogorov

    Човган- и тут лидер. Молодец!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up