Вінничани із порушеннями ОРА, слуху, зору та інтелекту на Львівщині готуються до змагань

Вінничани із порушеннями ОРА, слуху, зору та інтелекту на Львівщині готуються до змагань
  • Група спортсменів та фізкультурників Вінницької обласної організації Українського товариства сліпих (УТОС) нині перебуває у Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного комітету інвалідів України. Він розташований у селі Яворів, що на Львівщині.
  • Понад два десятки спортсменів із вадами із Вінниці, Жмеринки і Ладижина проходять тут двотижневі реабілітаційно-спортивні збори.
  • Це представники всіх нозологій: із порушеннями опорно-рухового апарату, слуху, зору та інтелекту.

Серед учасників зборів є багаторазові призери чемпіонатів України з дзюдо серед незрячих Костянтин Ільніцький і Леонід Порохня. А очолює нашу делегацію тренер із парахтеквондо Сергій Брушніцький (Ладижин), який підготував учасника Паралімпіади-2020.   

— Із відрядженням допоміг вінницький Фонд соціального захисту інвалідів, — каже Костянтин Ільніцький. — На Львівщину нас привіз і забере комфортабельний автобус. Умови для проживання і тренувань дуже хороші. Дякуємо за це керівнику Західного реабілітаційно-спортивного центру Наталії Роді і президенту Національного комітету інвалідів України Валерію Сушкевичу.

Відео дня

Нагадаємо, завдяки гарним умовам підготовки збірна України цього року на Паралімпіаді посіла високе шосте місце.

Біг і тренажери

У реабілітаційно-спортивному центрі вінничани щоранку бігають і двічі на день відвідують спортзали — тренажерний і фітнес-центр. Представники різних видів спорту складають власний план тренувань. Приміром, борці на тренажерах зранку тренують одну групу м’язів, а вдень — іншу.

Костянтин Ільніцький розповів, що веде підготовку до чемпіонату України з дзюдо серед незрячих, який пройде на початку 2022 року. На попередньому чемпіонаті країни здобув срібну медаль, тож зараз прагне виступити не гірше.

— Поганий той солдат, який не прагне стати генералом! Я є кандидатом до національної параолімпійської збірної України. Тож прагну завжди демонструвати високі результати. Особливо після запланованих змін у правилах змагань. Із 2022 року тотально незрячі зможуть виступати окремо від дзюдоїстів із залишками зору. До цього на всіх стартах, включаючи Паралімпіаду, всі виступали разом. Зрозуміло, боротися повністю незрячим, як я, проти опонентів із залишками зору, дуже складно, — сказав Костянтин Ільніцький.

 

Читайте також:

Сайт 20minut.ua — серед лауреатів конкурсу спортивних журналістів і ЗМІ «Україна Олімпійська»

Спортивні гуртки для вінничан з інвалідністю. Куди звертатися і який вид спорту обрати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    а Киеве люди с нарушениями интеллекта законы принимают

keyboard_arrow_up