Ветеран вінницького спорту Георгій Самков отримуватиме стипендію Кабміну

Ветеран вінницького спорту Георгій Самков отримуватиме стипендію Кабміну
  • Георгій Самков – заступник голови обласної Асоціації ветеранів спорту і тренерів «XXI сторіччя».
  • Днями за свою наполегливу роботу у галузі фізичної культури і спорту 75-річний вінничанин отримав щорічну стипендію від Кабінету міністрів України.

Георгій Самков розповів, що на стипендію Кабміну його представила Всеукраїнська асоціація ветеранів спорту. Адже він —  одна із найвідоміших особистостей у царині вінницького спорту. Георгій Георгійович раніше був успішним спортивним функціонером обласного рівня, тренером і викладачем фізвиховання. А нині займається спортивною журналістикою і допомагає місцевим ветеранам спорту, як громадський діяч.   

Георгій Самков заснував «банку допомоги» вінницьким ветеранам спорту. Ідею запозичив у «Монобанку».

— Там існує «банка» для складання власних коштів і накопичення відсотків. А наш фонд я назвав «банка матеріальної і моральної допомоги вінницьким ветеранам спорту».  Він існує вже понад три роки, —  розповів громадський діяч.          

Відео дня

Георгій Самков регулярно складає детальний список іменинників і ювілярів спортивної галузі Вінниччини. Поширює на початку кожного місяця в соціальних мережах.     

— Я роками збирав архів пам’ятних дат відомих спортсменів і тренерів Вінниччини. Згадую не лише іменинників, але й тих, хто пішов із життя. Це непроста робота, адже, окрім дати народження, даю й деякі цікаві біографічні відомості, — пояснює він.  

Із біографії

Георгій Самков народився 12 червня 1947 року у місті-курорті Хмільнику. В юнацтві займався велоспортом.  Виконав розряд кандидата у майстри спорту з велошосе, був призером всеукраїнських змагань серед фізкультурно-спортивних товариств. Також отримав другий розряд у лижному спорті.

У 1965 році закінчив Хмільницьку школу №3 і відділення велоспорту місцевої ДЮСШ . Навчався у Вінницькому державному педагогічному інституті ім. Миколи Островського, отримав спеціальність «вчитель фізичної культури». 

Працював тренером-викладачем з велоспорту Хмільницької ДЮСШ. Серед вихованців Георгія Георгійовича — майстер спорту Володимир Іващук.

Із 1987 по 1990 роки Георгій Георгійович був головою міського спорткомітету, пізніше —  завідувачем спортвідділу обласної ради ВДФСТ профспілок. Воно тоді об’єднувало всі спортивні товариства.

Із 1990 по 1994 роки Георгій Самков був завідувачем відділом обласної ради відродженого спортивного товариства «Колос». Працював на різних керівних посадах в обласному управлінні фізичної культури і спорту. Отримав звання «Почесний працівник фізичної культури і спорту України».

Читайте також:

«Зубри» залишилися без медалей. Вінницька баскетбольна команда не вийшла до фінального етапу

Вінницькі хокеїсти на траві розпочали підготовку до Кубку європейських чемпіонів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up