У дитячому шаховому турнірі серед вимушених переселенців всі учасники стали призерами

У дитячому шаховому турнірі серед вимушених переселенців всі учасники стали призерами
  • Діти із Бучі, Ірпеня, Чернігова, Волновахи, Харкова та інших найбільш постраждалих на війні міст взяли участь у майстер-класі шаховому турнірі серед переселенців.
  • Всі вони отримали медалі і набори солодких подарунків.

Захід прийшов на базі Центру професійно-техічної освіти № 1, у гуртожитку якого масово мешкають переселенці. Його організував Вінницький міський палац дітей і юнацтва імені Лялі Ратушної, який допоміг із суддівством та інвентарем. А завдяки меценату Оксані Костюченко всі юні шахісти отримали солодкі призи і медалі. Залишати без нагороди когось було не можна. Адже ці діти за два останніх місяці пережили багато жахливих подій у рідних містах і їм була необхідна моральна підтримка.    

В майстер-класі взяли участь близько 20 дітей, починаючи від трьох років. Вони прослухали історію виникнення шахів, вивчали віршики про шахові фігури. Змагання проходило із гри «пішаки», найпростішої для початківців.

Відео дня

Перше місце посів Даніїл Чорненький (Ірпінь), друге — Мирослава Тесленко (Буча), третє — Діана Бровкіна (Волноваха). Також відзначився 5-річний вундеркінд із Вінниці Артем Кучер — він обіграв у традиційні шахи дорослого переселенця та допомагав із суддівством і поясненням правил гри «пішаки» новачкам.  

— Я раніше грала у шахи, зовсім трішки. Майже забула правила цієї гри. Тому майстер-клас прийшовся до душі. Хотіла б й надалі продовжувати займатися шахами, — сказала 11-річна Мирослава Тесленко.

Дівчина розповіла, що у Вінниці її гарно прийняли, тут вона знайшла багато нових друзів.

— У вільний час ми беремо участь в майстер-класах, малюємо, займаємося бісероплетінням тощо. Але я все ж мрію про повернення до свого рідного міста Бучі, — додала Мирослава Тесленко.

 

Читайте також:

Боксерська династія Фрізів. Син повторив досягнення батька, отримавши майстерське звання

У Вінниці юних вимушених переселенців запрошують на безкоштовні тренування із футболу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up