У Вінниці започатковують найскладніший вид триатлону «Ironman»

У Вінниці започатковують найскладніший вид триатлону «Ironman»
Класичний «Ironman» складається з плавання на 3,86 км, велоперегонів на 180,25 км і марафонського бігу на 42, 195 км

У Вінниці створюється обласна федерація силових видів спорту, яка стане осередком однойменної всеукраїнської і світових організацій. Минулого тижня на засіданні оргкомітету йшлося про її плани. Нова федерація одночасно розвиватиме кілька напрямків: культуризм (бодібілдінг), пауерліфтинг, армрестлінг, гирьовий спорт та, найцікавіше, – «Ironman» (укр. – «залізна людина»).     

– У першу чергу приділятимемо увагу роботі з молоддю, збільшенню масовості у силових видах. На відміну від вже існуючих федерацій, що переважно опікуються спортом вищих досягнень, – розповів голова оргкомітету обласної федерації силових видів спорту Ігор Туз, який має досвід спортсмена і організатора у східних єдиноборствах, бодібілдингу і паеурліфтингу. 

Гуртом легше і батька бити

Ігор Туз (на фото) наголосив, що нове об’єднання прагне допомагати поліпшити роботу і матеріально-технічну базу вінницьких спортклубів.

Відео дня

– Водночас члени нашої федерації матимуть знижки (до 50 %) у міських басейнах, ігрових майданчиках (у першу чергу це стосується популярного футзалу), фітнес-клубах і тренажерних залах, які входять до неї. Окрім того, вони зможуть тренуватися у будь-якому спортивному закладі Вінниці, у будь-який час. Адже поки що до деяких з них не потрапити без клубної карти, а одноразові тренування є неможливими, – пояснив Ігор Туз.    

За словами власника спортивного клубу «Максимус» Бориса Максимчука, об’єднання у спорті – це завжди добре. Тому він вітає створення нової федерації.

– У клубі «Максимус» ми культивуємо атлетичну гімнастику і культуризм. Тому наші атлети можуть увійти до федерації силових видів спорту, – каже  Борис Максимчук. – Також нова структура має допомагати власникам спільно відстоювати свої права. Бо, приміром, у мене час від часу з’являються проблеми зі спортклубами в орендованих приміщеннях. 

«Старший брат» триатлону

«Ironman» - не просто змагання. Це перемога над собою, перевірка своїх можливостей. Спочатку ви пропливаєте 3,86 км, потім велогонка на шосе на 180,25 км і закінчуєте марафонським бігом на 42,195 км.

У олімпійського виді спорту триатлоні ті ж самі дисципліни, але дистанції – істотно менші. Стандартна олімпійська дистанція – плавання на 1,5 км, велоперегони на 40 км і біг на 10 км.

– Можливо, будемо для початку проводити чемпіонати на менші дистанції, ніж у класичному «айронмені», щоб залучити більше спортсменів. Як, приміром, це було на нещодавніх всеукраїнських змаганнях «Ironman» у Карпатах, – повідомив Ігор Туз.

Хто є витривалішим: плавці, велосипедисти чи бігуни?

Пан Туз нагадав історію появу гонок «Ironman». У 70-х роках минулого сторіччя хотіли з’ясувати, хто з атлетів витриваліше і сильніше.

– За це сперечалися плавці, бігуни і велосипедисти. Тоді вирішили об’єднати всі три напрямки. Так і з’явився «Ironman», який є різновидом триатлону, – пояснює Ігор Туз.  Головна задача цих змагань – дістатися фінішу. У майже всіх інших видах спорту метою є перемога. А для «айронменів» головне - це участь.

За словами директора Вінницької ДЮСШ № 5, рекордсмена світу з важкої атлетики Сергія Дідика, поки складно сказати, наскільки вінничани зацікавляться новою федерацію і новим для нашого міста видом «Ironman».

– Але спробувати варто. Адже є ентузіасти, які прагнуть новинку розвивати. Ми готові направляти для участі у змаганнях з «айронмену» вихованців своєї спортшколи. Колись і стронгмен (богатирські ігри) був для Вінниці дивиною, а нині з нього проводяться регулярні місцеві змагання, – прокоментував Сергій Дідик.         

Довідка RIA

«Ironman» у Вінниці розвиватиме обласна федерація силових видів спорту. Довідки за телефонами: 067-787-23-05, 066-803-16-02, 063-184-30-20 (голова оргкомітету обласної федерації Ігор Туз).

Як стати «залізною людиною»

Перегони «Ironman» проходять протягом всього року в різних точках земної кулі. У кожному розігрується певна кількість місць, які дають право брати участь у чемпіонаті світу. Він щорічно відбувається на Гавайських островах в жовтні.

Більшість гонок «Ironman» починаються о сьомій годині ранку. Учасникам дається 17 годин для завершення всієї дистанції (фініш закривається опівночі). Існують також  ліміти на проходження плавального етапу (зазвичай 2 години 20 хвилин) і велоетапу (8 годин 10 хвилин). Спортсмену, який увійшов у рамки і закінчив дистанцію до закриття фінішу, назавжди присвоюється неофіційне звання "Залізна людина". Представники світової еліти проходять трасу приблизно за вісім годин, в залежності від складності дистанції і погоди.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up