У Болгарії вінничани стали призерами змагань зі спортивної радіопеленгації

У Болгарії вінничани стали призерами змагань зі спортивної радіопеленгації
  • У місті Кітен пройшов 15-й Чемпіонат Балканських країн та Кубок Чорного моря зі спортивної радіопеленгації. На змаганнях високих результатів досягли вінницькі спортсмени.

До складу збірної команди України увійшли вихованці другої міської дитячо-юнацької спортивної школи та їх тренер. Про це інформує Вінницька міська рада.

Спортсмени змагалися у чотирьох вправах, продемонстрували свої вміння, навички й талант.

  • Артем Степаніщев серед юніорів завоював два золота, а серед елітної дорослої категорії — бронзу.
  • Богдан Філоненко — серед юнаків виборов одну золоту та одну бронзову медалі, а серед юніорів — дві срібні.
  • Станіслав Березовський — серед юнаків здобув дві бронзові медалі.
  • Сергій Зеленський, їх тренер — серед ветеранів він завоював дві золоті та дві бронзові медалі.

«Наші вихованці досягають високих результатів на змаганнях європейського та світових рівнях, — каже виконувачка обов'язків директора МДЮСШ №2 Світлана Куліш. — Артем тренується з 2018 року та вже майстер спорту України, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів міста, області, України, Чемпіон Світу серед юнаків до 14 років. Богдан та Станіслав у МДЮСШ №2 з 2020 року, вони переможці та призери міських та обласних змагань. Радіопеленгація сприяє розвитку інтелектуальних та фізичних вмінь у дітей, а також має оздоровчий вплив, адже змагання зазвичай проводяться на свіжому повітрі».

Відео дня

Що таке спортивна радіопеленгація

Спортивна радіопеленгація (СРП), також відома як «полювання на лисиць» — група спортивних дисциплін радіоспорту.

Спортивна радіопеленгація це змагання між спортсменами у віці від 6 до 90 років (за віковими групами), які за допомогою карти місцевості (як правило, використовується масштаб 1: 15000), компаса і спеціального радіоприймача, оснащеного антеною спрямованої дії (радіопеленгатора), повинні знайти радіопередавачі («лисиці»), що працюють в радіоаматорських діапазонах частот 3,5 або 144 МГц і розташованих в лісі, на пересіченій місцевості.

Мета змагання — знайти задане число «лисиць» (як правило, п'ять) за найменший час. Участь в змаганнях з СРП вимагає фізичної, технічної, тактичної та розумової підготовки.

Як стати «лисоловом»

Вінничани, які мають бажання займатися спортивною радіопеленгацією, можуть звертатися у заклад «Міська дитячо-юнацька спортивна школа 2» за адресою: Узвіз Бузький, 33, тел. 67-36-86.

Крім того, у школі культивують і інші види спорту: веслувальний слалом, веслування на байдарках та каное, спортивне орієнтування, тхеквондо (ВТФ), веслування на човнах «Дракон».

 

Читайте також:

Вінницький сумоїст Важа Даіаурі виграв Всесвітні ігри. В поєдинках за медалі здолав японців

Вперше у Вінниці. П’ятирічний шаховий вундеркінд гратиме на підтримку ЗСУ проти всіх охочих

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Гевчук

    це супер спорт, а тренер у них найкращий, надійний, дітей можна відправляти з ним  у ліса по всій Європі.

keyboard_arrow_up