Турнір Central Bowl з флаг-футболу після війни стане міжнародним

Турнір Central Bowl з флаг-футболу після війни стане міжнародним
  • 20 команд, майже 250 гравців, 42 матчі і два дні, наповнених емоціями і спортивним азартом.
  • Так пройшов перший у Вінниці турнір Vinnytsia Central Bowl з флаг-футболу, що є безконтактним олімпійським різновидом американського футболу.
  • Змагання влаштували на спорткомплексі «Нива», розділеному на кілька ігрових локацій.   

Ігри вперше за два роки повномасштабного вторгнення  супроводжували яскраві виступи груп черлідерів «Вінницьких вовків». Вони підтримували команди і надихали їх на активну гру.

13-річна вінничанка Ольга Попова займається черлідингом близько 2,5 років.

— Ми не лише підтримуємо змагання із флаг-футболу. Також незабаром поїдемо на чемпіонат України з черліденгу, — розповіла Ольга Попова.

Відео дня

У турнірі Vinnytsia Central Bowl виступали колективи семи областей України. Окремо розігрувалися медалі у п’яти вікових групах – від юнаків до 13 років до дорослих.  

Організувати  змагання такого рівня допомогли обласне відділення НОКУ, міський спорткомітет, міська і обласна влада та спонсори. Зокрема, на турнір безкоштовно надали апаратуру, карету швидкої допомоги, вивозили сміття, влаштували трамвайну екскурсію юним учасникам тощо.        

Дівчата в складі чемпіонів

У підсумку в наймолодшій групі перемогли «Здолбунівські орли», в групі U-15 —  «Вінницькі вовки», в «міксті» (змішані дорослі команди) —  «Ужгородські лісоруби», в «Еліт. Жінки» —  «Вінницькі вовчиці», «Еліт. Чоловіки» — «Львівські леви».

В «золотій» команді «Вовків» U-15, окрім хлопців, грали й дві дівчини. 14-річна Єва Смольянінова діяла переважно в нападі . Вона розповіла, що виступає й у дівочій команді «Вовчиці» U-18.

— Проти юнаків грати цікаво і весело. Ставлення до нас таке ж, як і до інших гравців. Хоча пасують хлопці нам все ж нечасто, —  сказала  Єва Смольянінова.

Її подруга і партнерка по команді, 14-річна Вероніка Шевчук, займається флаг-футболом рік.

— Турнір Vinnytsia Central запам’ятався цікавою боротьбою і видовищними поєдинками. Також я граю за «Вовчиць», де футболістки переважно старші за мене. Там є висока мета —  виграти чемпіонат Європи. Він пройде у вересні цього року, —  сказала Вероніка Шевчук.  

За додатковим показником

У категорії U-13 грали на два роки молодші за суперників вінницькі юнаки. В фіналі вони поступилися лише із різницею у два очки і здобули срібло.

Аналогічний показник «Вовки» показали і серед чоловіків. В міксті господарі поля не брали участі, а натомість виставили другу команду в чоловічу категорію.

Оцінив результати турніру голова Вінницької обласної федерації американського футболу і тренер з флаг-футболу Євген Хомин. Він назвав виступ наших команд крутим. І сказав, що таким чином Вінниця підтвердила статус столиці флаг-футболу України.

— В «елітній» групі «Вовки» посіли друге місце, хоча й не програли жодного матчу. Судді врахували кількість набраних і пропущених очок у турнірі. Хоча із чемпіонами, «Левами», ми зіграли внічию — 19:19. Протягом останніх п’яти років це головний суперник для нашої команди, — прокоментував голова Євген Хомин.

Він додав, що після завершення війни планують Vinnytsia Central Bowl зробити міжнародним. Цей турнір єдиний може отримати такий престижний статус.

Читайте також:

У Вінниці пройде чемпіонат з фрі-файту пам'яті Дениса Бабія «Трейна»

У Вінниці відкрилася фотовиставка «Янголи спорту». На останньому фото — наш Сергій Чуприна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up