ТОП-10 спортивних команд Вінниччини. Рейтинг RIA та «20 хвилин»

ТОП-10 спортивних команд Вінниччини. Рейтинг RIA та «20 хвилин»
  • Всі ігрові види спорту в нашому регіоні збереглися, хоча змагання й проходять без глядачів.
  • До списку включили також релоковані до Вінниці клуби.    

Наприкінці кожного року представляємо свій традиційний рейтинг команд Вінниччини з ігрових видів спорту. Зрозуміло, він є суб’єктивним. Але все ж відображає картину спортивних подій у нашому регіоні. У ньому врахували досягнення команд, популярність виду спорту і кількість вболівальників.  

Рейтинг у порівнянні з попередніми дещо змінився в зв’язку з війною. На диво, цікавих команд стало не менше, а більше. Додалися релоковані з інших регіонів клуби.      

1. «Добродій» (жінки, волейбол)

Вінницька жіноча команда «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» у попередньому сезоні  виграла регулярний чемпіонат, а зі підсумками фінальної серії плей-офф здобула срібні нагороди Суперліги. Для одного із наймасовіших і найпопулярніших видів спорту – це круто. В нинішньому чемпіонаті колектив Юлії Якушевої поки що виступає не так успішно. 

Відео дня

2. «Вінницькі вовки» (чоловіки, флаг-футбол)

Під час війни змагання з американського футболу в Україні призупинені. Проте зберігся його «молодший брат» — флаг-футбол, який отримав олімпійське визнання. 

«Вінницькі вовки» цього року стали чемпіонами України, здобули срібло на Кубку країни. Окрім того, наставник «Вовків» Євген Хомин став тренером збірної України до 17 років, а Ігор Проценко — тренером захисту збірної, яка готується до олімпійського відбору. Сім «вовків» увійшли до розширеного списку національної команди.

3. «Нива» (чоловіки, футбол)

Не секрет, що футбол є найпопулярнішим і наймасовішим видом спорту. А на утримання професіональних футбольних клубів потрібні серйозні кошти. «Нива» наразі є середняком другої ліги чемпіонату України. Але перспективи у команди є. Недарма у міжсезоння зберігається ігровий склад. А на колишньому стадіоні ДПЗ добудовується «нивівська» база.  

4. «Берсерки» (чоловіки, хокей із шайбою)    

Це команда, яка релокувалася до Вінниці під час війни. Через руйнування домашньої арени у Харкові, виступає в нашому місті на арені Льодовий Клуб, що раніше слугувала домашньою для наших команд майстрів.   

Наразі «Берсерки» є аутсайдерами Української хокейної ліги, адже за них грає переважно молодь. Все ж завдяки виступам цієї команди вінницький прихильник хокею може побачити найкращі клуби України.    

5. «ОКС-ШВСМ» (чоловіки, хокей на траві, індорхокей)

Команда тренера національної збірної Павла Мазура взимку у рекордний 24-й раз виграла суперлігу чемпіонату України з індорхокею, причому зі стовідсотковим результатом. Також «ОКС-ШВСМ» постійно виграє чемпіонати країни з хокею на траві. І є основою національної збірної, яка наразі у Німеччині готується до олімпійського відбору.

6. ГК «Вінниця» (чоловіки, гандбол)

Вже упродовж 13 років беззмінним тренером клубу є Наталія Свірщук. Цей сезон є другим поспіль для  ГК Вінниця (ВДПУ-МДЮСШ № 3) у вищій лізі чемпіонату України. В дебютному чемпіонаті наш клуб посів четверте місце, а нині виступає із перемінним успіхом. 

7. БК «Вінниця» — Медуніверситет» (жінки, баскетбол)

Перед сезоном «Вінницькі блискавки» змінили назву. Нині колектив виступає в жіночій суперлізі, що вже свідчить про високий рівень. Наразі  БК «Вінниця» — Медуніверситет» посідає п’яте місце серед шести команд. На фінальному етапі квартет кращих команд розіграє медалі.    

8. «Вінницькі вовчиці» (жінки, флаг-футбол)

Чинні чемпіонки України. П’ять «вовчиць» увійшли до розширеного списку збірної України. А їх наставниця Катерина Тетерук стала тренером збірної України серед дівчат (до 15 років).

«Вовчиці» були запрошені на турнір найсильніших клубів Європи. Але через війну і фінансові труднощі поїхати не змогли.

9. «ЕМС-Поділля» (жінки, футбол)

Наша жіноча команда стабільно виступає у головному дивізіоні чемпіонату України — вищій лізі. Поки що «зірок із неба» колектив Юрія Корбута там не хапає. Адже рівень української жіночої футбольної еліти — доволі високий. Але «ЕМС-Поділля» — доволі молода команда, що дає сподівання на подальший прогрес.

10. «Універ-Динамо» (чоловіки, футбол, футзал) 

Це єдиний клуб у нашому списку, який не виступає у чемпіонаті України. Причому аматорський. Але ми відзначаємо, що після релокації до Вінниці і втрати більшої частини основного складу «динамівці» змогли відновитися, як Фенікс із попелу. Вони є чинними призерами чемпіонатів Вінницької області з футболу і футзалу і фактично «перчинкою» усіх місцевих змагань. А підтримці відданих вболівальників «Універ-Динамо» можуть позаздрити  багато професіональних клубів.  


Читайте також:

Троє вінничан стали лауреатами Всеукраїнського конкурсу спортивних журналістів

Найгірший стадіон в українському футболі та яке майбутнє «Ниви»? Цікаве про вінницьку команду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up