Найгірший стадіон в українському футболі та яке майбутнє «Ниви»? Цікаве про вінницьку команду

Найгірший стадіон в українському футболі та яке майбутнє «Ниви»? Цікаве про вінницьку команду
  • На каналі «Trendets» вийшов новий ролик про Вінницький центральний стадіон та футбольну команду «Нива». 
  • Чому наш стадіон вважається найгіршим в Україні та коштом чого існує наш місцевий футбольний клуб? Читайте у матеріалі.

У новому ролику, який вийшов на каналі «Trendets», спортивний журналіст Дмитро Поворознюк розповів про наш Центральний стадіон та місцеву футбольну команду «Ниву». Він чоловік поділився як відомими, так і маловідомими фактами про вінницький футбол.

Загалом була висвітлена історія Вінницького центрального стадіону та команди «Нива», і проблеми, які вони мають сьогодні.

@trendets.ua Розповідаємо про «Ниву» Вінниця разом з @Favbet Ukraine 🇺🇦 #нива #трендець ♬ оригінальний звук - ТРЕНДЕЦЬ 🇺🇦

Стадіон, як з фільмів про апокаліпсис

Дмитро каже, що «це найгірший стадіон в професійному футболі України. Підтрибунні приміщення, роздягальні, бігові доріжки наче із фільмів апокаліпсисів». На кадрах зі стадіоном і справді видно, що він в аварійному стані, відчуття ніби його не змінювали з 1949 року, коли збудували.

Варто зауважити, що стан стадіону був подібний ще задовго до війни. Як розповів журналіст, під час матчу на трибунах сушка одягу, в адміністративній кімнаті приємні люди, але навіть і там «пахне історією».

— Портрети Рауля, Оувена та інших зірок мого дитинства підказують, що стадіон давніх часів, — каже у своєму відеоролику Дмитро Поворознюк.

Крім того журналіст зауважив, що підтрибунні приміщення у жахливому стані, наче розвалини. Помітно, що і стеля через свій вік протікає, біля виходу до стадіону стоять відра. Опалення немає, в роздягальнях використовують обігрівачі й, як зауважив Дмитро, в туалет найкраще ходити загальний, той, що знаходиться в коридорі.

Є проблеми й з освітленням на стадіоні, а точніше його просто немає. Демонтоване.

Хто ми? Нива!

Наш футбольний клуб існує ще з 1958 року, і з найбільших досягнень може похизуватись чемпіонством в УРСР і тим, що був фіналістом Кубка України та учасником єврокубків 1996 року.

У відео також розповіли й про власника (неофіційно) Володимира Барцьося, який є один із найпотужніших бізнесменів Вінниччини. Основним його бізнесом є «Барцьось груп», яка займається аграрним сектором та будівництвом.

— Барцьось не є фанатом футболу, і це насторожує вболівальників «Ниви». Він захоплюється хокеєм на траві, — розповідає Дмитро Поворознюк. — Однак президентом клубу є Артур Загорулько, наймолодший президент в історії українського футболу. Став ним у 28 років.

Разом з тим Артур є і зятем Барцьося, одружений на старшій доньці неофіційного власника клубу. А до того грав футболіст за молодіжні команди «Шахтаря» і в УПЛ виступав за «Зорю», «Іллічівець», «Ворсклу» та «Олімпік».

У «Ниві», як каже спортивний журналіст, Загорулько — головна зірка. На його рахунку 39 матчів, з яких 28 його голів. Зараз він серед лідерів бомбардирів другої ліги — 14 голів.

— Головне досягнення Загорулька — це те, що «Нива» продовжує існувати й будує свою тренувальну базу. Вже є три синтетичні поля, де тренується основа та дитяча школа, — розповідає Дмитро.

Тобто бачимо, що попри те, що у клуба немає постійного спонсора, як такого, він не стоїть на місці й не дивлячись на важкі умови, намагається розвиватися далі. Лише зараз у дитячій школі «Ниви» займається 800 дітей.

Яке майбутнє «Ниви»?

Щоб більше розповісти про майбутнє місцевого клубу, взяли коментар у пресаташе «Ниви» Михайла Шафіра.

— Майбутнє в команди є в першу чергу тому, що на колишньому стадіоні ГПЗ будується нивівська база, і це вже майбутнє. Там зможе тренуватися і основна команда, і нива U19, і юнацькі колективи. Тобто мати власну базу — це вже основа для майбутнього зростання, — говорить Михайло. — По-друге, в цьому міжсезонні головний тренер Юрій Ярошенко хоче зберегти основний склад команди, точкове підсилення — це правильна стратегія, яка може дати результат.

Як пояснив Михайло Шафір, перед повномасштабним вторгненням вони мали дуже непоганий склад команди, та оскільки війна застала, коли команда була за кордоном, то не всі повернулися. Крім того за весь цей час змінилося кілька тренерів. І оскільки на сьогодні в клубі залишається стабільно один тренер, і склад гравців теж не змінювався, це дає надію, що команда буде далі зростати й результати покращаться.

— Є бажання у керівництва поборотися за вихід у вищу лігу (мається на увазі першу - авт.), але оскільки в турнірній таблиці ми зараз на восьмій сходинці, то доволі складно буде в цьому сезоні підвищитися в класі, — каже пресаташе.

Загалом з почутого і побаченого можемо зрозуміти, що у нашого місцевого клубу є майбутнє, попри важкі часи для нашої країни.

І як зауважив Михайло Шафір, команда не готова просто брати більше грошей з бюджету на футбол, оскільки розуміють, що тоді менше залишиться на допомогу ЗСУ.

— Підтримувати як гордість Вінниці футбольну команду, певно, правильно, але вкладати величезні гроші в такий час, напевне, це не дуже добре. Тобто перш за все треба правильно розставляти пріоритети, — пояснює представник команди.

Тому давайте продовжуватимемо підтримувати наш місцевий футбольний клуб, як це робить потужний ультрас «Нива» серед якого, є багато захисників нашої країни, на жаль, і полеглий Денис Бабій «Трейн». Він був лідером ультрасів «Ниви», загинув 21 квітня під час оборони Бахмута.

Пам'ятаймо наших Героїв! І дякуймо таким же військовим, як директор клубу «Нива», Дмитро Рогозюк, який сьогодні продовжує боронити Україну у лавах третьої штурмової бригади.


Читайте також:

«Цей хлопець злий по-футбольному». Нашого земляка з Томашполя взяли у збірну країни

Футбол у Вінницьких Хуторах: відновлення традицій та дебют в прем'єр-лізі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Андрій Бондарчук

    Шановні  не  хвилюйтесь.  Той  хто  будує  базу   на  ГПЗ,  знесе  Локомотив   і   побудує  висотки.  Футбол  їм  до   одного  місця....
  • Паша Куляс

    Знищують  потім продадуть землю, під забудову.
  • Скажений кролик

    ЦМС це ганьба міста!
  • ОВ

    За то найкраще місто для життя...😀

keyboard_arrow_up