Школа № 21 – серед лідерів у міських футбольних змаганнях, незважаючи на занедбане поле

Школа № 21 – серед лідерів у міських футбольних змаганнях, незважаючи на занедбане поле
  • Років п’ять тому Вінницька школа № 21 вважалася лідером у міському освітянському футболі.
  • Вона п’ять разів вигравала місцеві спартакіади із гри № 1, неодноразово посідала у них призові місця.

Після відкриття сучасного стадіону на базі Палацу дітей та юнацтва і переходу провідних тренерів на роботу у ДЮСШ «Темп» ситуація, зрозуміло, змінилася у зворотній бік.

Але із цього навчального року на роботу до школи № 21 після повернувся Дмитро Маліновський. Він працює вчителем фізичної культури і одночасно керівником шкільного гуртка футболу. Тренує дітей 1-6 класів.

— Запрошуємо на тренування мешканців всього мікрорайону шкільного віку, в тому числі й дівчат. До п’ятого класу юнаки і дівчата займаються разом, — каже Дмитро Маліновський.  

Відео дня

Тренуються і взимку

За словами Дмитра Маліновського, заняття юних футболістів не припиняються і взимку. Адже  у тренерів є можливість використовувати спортивний зал. 

Три останні роки футболу у школі № 21 практично не було. Але завдяки тому, що гра № 1 на базі цього навчального закладу активно розвивалася у попередні роки, днями збірна школи із відносно невеликою кількістю учнів посіла високе четверте місце на міській спартакіаді із футболу. Вище виявилися лише команди шкіл № 4, № 27 і № 23. 

— У нас лише по одному 11-у і 10-у класи. Доповнили збірну учнями 8-х класів, які раніше займалися футболом у шкільному гуртку, – розповів Дмитро Маліновський. — Тепер ми повертаємо футбол до 21-ї школи. Водночас завдяки якісній спортивній підготовці наші школярі досягають успіхів на спартакіадах і з інших видів спорту.

11-класник підписав контракт із «Нивою»        

Нещодавно 11-класник школи № 21 Вадим Панасюк підписав контракт із професіональним клубом «Нива». Він виступав у груповому етапі спартакіади серед шкіл. На жаль, у фінальних змаганнях Вадима Панасюка не змогли задіяти, адже він був зайнятий у тренувальному процесі в команді майстрів.

— За команди школи № 21 виступали й інші відомі професіональні футболісти. Приміром, Владислав Васалатій, який грав за столичний «Арсенал» і «Авангард» (Краматорськ). Також у нашому навчальному закладі вчилися гравець вищої ліги чемпіонату Угорщини  Владислав Щербань і екс-футболіст «Ниви» Андрій Заводян, — розповів Дмитро Маліновський.

  

Працює кращий тренер області

Директор Вінницької школи № 21 Андрій Космина каже, що у його школі, окрім Дмитра Маліновського, працює й інший провідний футбольний тренер області - Валентин Кучковський. Торік він отримав нагороду «кращого тренера області» із гри № 1, за визначенням обласної Асоціації футболу. Валентина Кучковського відзначили, як тодішнього тренера ФК «Томашпіль», який виграв вищу лігу чемпіонату Вінниччини серед аматорів.   

— У попередні роки, коли футбольну збірну школи № 21 тренував Дмитро Маліновський, вона три роки поспіль була чемпіоном міста, а також посідала 2-3 місця. Цього року ми «на пробу» посіли четверте місце. Сподіваємося наступного разу покращити цей результат, — прокоментував Андрій Космина.             

Поле вимагає реконструкції

Водночас футбольне поле у школі № 21 залишає бажати кращого. Воно давно потребує реконструкції і осучаснення.  

— Це, напевне, єдине шкільне футбольне поле, яке облаштовано руками дітей, батьків і вчителів. Ми самі шукали грейдер, землю для поля тощо. Із 2012 року просимо допомогти із реконструкцією, але «віз і нині там». Сподіваємося, що черга з часом дійде й до школи № 21, – сказав Дмитро Маліновський.

Читайте також: 

«Нива» в останньому домашньому поєдинку року приймає «Чайку»

«Стовідсотковий сім'янин»: рідні про кращого гравця «Динамо» калинівчанина Віталія Буяльського

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Наталия Войт

    Хорошо когда судья на твоей стороне(((
  • Mike Art

    Чи в курсі керівництво школи21, що їхнього «кращого тренера» було звільнено з ВМПДЮ за фінансові махінації ? Гроші , які він зібрав з батьків для проведення міжнародного турніру у Болгарії не повернув і турніру не було. Ганьба!
  • Юлия Калинчук

    Молодці хлопці! А ще враження, що з усієї Вишеньки виводять на той стадіон своїх собак в туалет....
  • Римский Александр

    Моя школа) молодцы!

keyboard_arrow_up