Найкращий гравець Другої ліги Артур Загорулько розглядає пропозиції від команд УПЛ

Найкращий гравець Другої ліги Артур Загорулько розглядає пропозиції від команд УПЛ
  • Вінницька «Нива» днями виходить із відпустки і почне підготовку до нового сезону.
  • У ній будуть кардинальні зміни, розповів клубній  пресс-службі граючий президент «Ниви» Артур Загорулько.
  • Найкращий бомбардир і гравець минулого сезону Другої ліги (за визначенням ПФЛ) також поділився власними планами продовження спортивної кар’єри.

—Команда на 100 % продовжить виступи у чемпіонаті України, але зазнає змін. «Нива» U-19 непогано виступила у молодіжному чемпіонаті України (срібло у Першій лізі — авт.). Тому ми хоче дати молоді шанси проявити себе на більш високому рівні. Адже до останнього часу в основній команді було багато приїжджих гравців. Із місцевих вихованців можна назвати лише Борячука і Страшкевича.

Відтепер у «Ниві» буде значно більше місцевої молоді, хоча й залишиться частина досвідчених гравців. Отже, таким чином через один-два роки молоді вінницькі футболісти вийдуть на серйозний рівень і зможуть задавати тон в колективі.

Також на нашу позицію вплинула ситуація із мобілізацією в Україні. Щоб у гравців не було проблем із ТЦК, будемо переважно виставляти молодь. Перед початком минулого чемпіонату України у ПФЛ обіцяли бронювати футболістів, але цього не сталося. Тому ми й вимушені розстатися із низкою досвідчених виконавців, - каже президент ФК «Нива».

Відео дня

—Артуре Юрійовичу, хто із гравців вже залишив наш колектив?

—Ничипоренко, Грачов, воротар Захарчук. Контракт зі Страшкевичем було розірвано за спільної згоди с сторін. Лотоцький зараз перебуває на перегляді. Я хочу, щоб він пограв в УПЛ, хоча Борис й продовжив із «Нивою»  контракт на три роки. Варяник, скоріше за все, піде в оренду у запорізький «Металург». Швець перебуває на перегляді в «Поділлі».

Взагалі намагаємося по-людськи працевлаштувати всіх гравців, які із певних причин залишають «Ниву».

—Де Ви самі думаєте грати в наступному сезоні?

—Думаю пограти в одному з клубів УПЛ. Чекаю пропозицій. Таким чином дам можливість проявити себе у «Ниві» перспективній молоді. В будь-якому разі я буду постійно приїздити до Вінниці і контролювати всі процеси, як президент клубу.  

Якщо не зможу потрапити до УПЛ, то, скоріше за все буду знову грати за «Ниву» (або залишусь лише керівником). 

  

—Які зміни будуть у тренерському штабі?

—Він майже весь залишається, на чолі із головним тренером Юрієм Ярошенком. Уходить лише його помічник Іван Кривошеєнко. Замість нього може бути Віталій Рижковий, який із нуля вивів «Ниву» U-19 на гідний рівень. Наразі ведемо із ним перемовини.           

—Коли почнуться тренувальні збори «Ниви»? І де вони проходитимуть?

—Збори розпочинаємо 25 червня. На НТБ «Нива» триватиме ремонт стадіону. Тому збори пройдуть на стадіоні Вінницького національного аграрного університету, який є домашнім для аматорського ФК «Універ-Динамо» (Харків). Дякуємо за надану можливість президенту цього клубу Сергію Бортнику.      

Також ми вдячні ЗСУ за можливість займатися спортом у такий час. Слава Україні! Героям слава!

Читайте також:

Чемпіонка підіймає більше власної ваги. Відібрали штангістів на чемпіонат України

У Вінниці нагородили призерів юнацьких чемпіонатів області з футболу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергій Руденко

    Проект нива закритий)
  • Анатолий Волянский

    А Нива ещё существует....,ого.....
  • Анатолій Бондар

    Друга ліга не Меньше.

keyboard_arrow_up