На Всесвітніх іграх вінницькі акробати виграли золото, а збірна України стала третьою

На Всесвітніх іграх вінницькі акробати виграли золото, а збірна України стала третьою
Вінничани Богдан Пограничний та Данило Стецюк стали чемпіонами Всесвітніх ігор-2022
  • У Бірмінгемі (США) фінішували престижні Всесвітні ігри. Це аналог Олімпіади для представників неолімпійських видів спорту, що відбувається лише раз у чотири роки.
  • В активі вінничан — три нагороди, і всі золоті!

45 медалей (16 золотих, 12 срібних і 17 бронзових) — такий здобуток збірної України у Бірмінгемі. В заключний день змагань українці вибороли шість нагород.

Таким чином наша команда посіла високе третє місце в загальному заліку — це найкращий результат в історії! Вище збірної України опинилися лише Німеччина і США.

Відео дня

Значний доробок до скарбнички національної збірної зробили представники Вінниччини. Спочатку чемпіоном став сумоїст Вада Даїаурі-молодший.

Його досягнення повторили вінницькі аси спортивної акробатики Богдан Пограничний і Данило Стецюк. Вони стали чемпіонами Всесвітніх ігор у Бірмінгемі серед спортивних пар.

Цей результат не є випадковим. Адже нещодавно Богдан Пограничний і Данило Стецюк отримали «золото» у Кубку світу зі спортивної акробатики, який проходив у польському місті Жешув.

Чемпіони Всесвітніх ігор представляють Вінницьку обласну дитячо-юнацьку спортивну школу зі складно-координаційних видів спорту. Їх тренують Юрій Голяк і Галина Ковальчук.


Читайте також:

На Всеукраїнському турнірі у Барі незрячі дали бій звичайним шахістам

Шашкові баталії, конкурс баскетболістів і «Веселі старти». Тренери волонтерять у таборі «Я-Маріуполь»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up