«Класика» завжди у моді... навіть у спорті! (Новини компаній)

«Класика» завжди у моді... навіть у спорті! (Новини компаній)

Сьогодні наш співрозмовник – дуже цікава особистість, надзвичайний професіонал своєї справи, тренер з греко-римської боротьби – Юсіфзаде Тогрул, майстер спорту України, міжнародного класу, засновник спортивного клубу «ОЛІМП».

– Пане Тогруле, ми випадково натрапили на інформацію про Вас на сторінках в соцмережах. Нашу увагу привернули Ваші цікаві відеоролики. Розкажіть, будь ласка, більш детально про свою діяльність, плани, чим Ви особливі, як до Вас можна потрапити?

– Я розпочав свою діяльність не так давно, але вже можу сказати, що у нас уже зібралась, хоч і невелика, але дуже гарна молода команда спортсменів, які вже змалечку налаштовані на результат. Наш клуб створювався не як комерційний проект, а скоріше за все, як місце, де не лише формуються сильні, вольові спортсмени, а й загартовується чоловічий характер, внутрішня самоорганізація, дисципліна. Ми дуже велику увагу приділяємо духовній складовій, адже сильний чоловік – це не лише купа м’язів, бездумно перекачених, а й правильне застосування в соціумі цих якостей. Ми плануємо показати підростаючому поколінню та батькам, що таке справжній професіоналізм, правильне дозвілля для хлопчиків, ну і, звичайно, популяризувати цей вид спорту, який в Україні та й у всьому світі є дуже популярним, але останнім часом почав втрачати свої позиції. А потрапити до нас дуже просто – зателефонувати, або ж прийти до Технічного університету, на базі якого ми і проводимо зайняття.

– З якими, можливо, проблемами доводиться зіштовхуватись в організаційних моментах, в роботі з дітьми? Ви відчуваєте труднощі в роботі з дітьми?

– Я давно хотів розпочинати тренерську діяльність, але зараз все дуже не просто починати, а в спорті тим більше. Дуже важко знайти зал, фінансування. Дуже важко мотивувати, заохотити потенційного спортсмена, якщо немає правильного підходу та підтримки батьків, держави. Зараз відірвати дітей від телефонів, а батьків від швидкого темпу життя не просто, а пояснити чому боротьба – взагалі іноді неможливо. Більшою популярністю користуються східні єдиноборства, хоча, на мій погляд, даремно, адже греко-римська боротьба ще й називається класичною. Це самий древній вид боротьби, який є фундаментальним і у всіх інших видах.

А з дітьми я дуже люблю працювати, це зовсім не важко – діти-янголи, потрібно лише правильно скерувати їхню енергію, а от з батьками буває дуже важко. Я пройшов дуже важкий спортивний шлях, за плечима Кавказька, Російська, Українська школи боротьби. Це спорт для справжніх чоловіків, і дуже часто дітей приводять саме для позбавлення страху, щоб діти могли захистити себе на вулиці чи у школі. І вже на цьому етапі дуже важливий тандем тренер-батьки-дитина. При правильному підході результат може бути приголомшливим.

– Хто Вам допомагає у Вашій справі, та які найсміливіші Ваші сподівання у розвитку греко-римської боротьби на Вінниччині?

– Ми разом з дружиною вирішили стати на цей непростий шлях. Вона – віце-президент Вінницької обласної федерації художньої гімнастики та вже має досвід організації в спорті. Скажу чесно, крім неї, особливої підтримки я не відчув. Кілька разів намагався влаштуватися до спортшколи та, нажаль, «система» не так просто допускає фахівців. Можливо, зараз, з приходом нової команди, щось зміниться і справжній професіоналізм буде основним критерієм для підтримки. А сподівання мої - Олімпійські чемпіони – мої вихованці. Це моя найзаповітніша мрія!

Зв'язатись з тренером Тогрул Юсіфзаде можна за телефоном 0732300233.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up