Хокеїсти «ОКС-ШВСМ» виграли суперлігу зі стовідсотковим результатом. Перемогли у 24-й раз

Хокеїсти «ОКС-ШВСМ» виграли суперлігу зі стовідсотковим результатом. Перемогли у 24-й раз
  • Фінішувала суперліга чемпіонату України з індорхокею (хокею на траві в приміщенні).
  • Перші дві сходинки посіли вінницькі команди.

Чемпіонами зі стовідсотковим результатом стали хокеїсти «Олімпії-Колоса-Секвої-Школи вищої спортивної майстерності» («ОКС-ШВСМ»). Вони виграли у трьох турах, які проходили у Житомирі, всі 15 матчів і набрали 60 очок. Таким чином підопічні Павла Мазура здобули індорхокейне золото у 24-й раз!   

Найкращі гравці чемпіонату

На шість очок відстали їхні земляки з «ШВСМ-Олімпії». Бронза – у збірної команди Сумської області. Загалом у суперлізі виступали шість колективів. Паралельно стільки ж колективів змагалися у вищій лізі.  

Відео дня

Організатори визначили й найсильніших гравців сезону. Найкращим гравцем чемпіонату України став центральний півзахисник Володимир Жмеренюк,  найкращим бомбардиром - Володимир Каплінський (обидва — «ОКС-ШВСМ»), який провів у ворота суперників 29 голів. Найкращим воротарем був визнаний Богдан Товстолиткін (збірна Сумської області), один із основних голкіперів молодіжної збірної України.    

Кубок європейських чемпіонів

Тепер чемпіони готуються до міжнародних стартів, які завершують зимовий сезон. Зокрема, «ОКС-ШВСМ» гратиме у Кубку європейських чемпіонів в групі «Трофі» (другій за силою). Ці змагання проходитимуть в Мангеймі (Німеччина) з 17 по 20 лютого.

— Слабких команд на цьому рівні вже немає. Нашими суперниками у підгрупі будуть господарі з ХК «Мангейм», чемпіони Данії і Швеції. В іншій підгрупі змагатимуться чемпіони Нідерландів, Чехії і Ірландії, — розповів  головний тренер «ОКС-ШВСМ» і національної збірної України з хокею на траві та індорхокею Павло Мазур.   

Поранення під Бахмутом

Він нагадав, що через пандемію коронавірусу європейських клубних індорхокейних змагань два роки не було. Тому в групі «Трофі» деякі команди за поточним рейтингом навіть сильніші, ніж в елітному дивізіоні «Чемпіоншип».

В той же час склад «ОКС-ШВСМ» останнім часом оновився.

— Основний гравець нашого клубу і національної збірної Сергій Дячук перебуває в лавах ЗСУ. Він нещодавно отримав поранення під Бахмутом і проходить період лікування. Деякі хокеїсти виступають у закордонних клубах. Тому ми залучили до складу молодих гравців. У серйозних міжнародних іграх молодь гартуватиметься і підвищуватиме свій рівень майстерності , — сказав Павло Мазур.   

Немає залу для тренувань

Вже понад 20 років індорхокеїстам ніде тренуватися у Вінниці. Тобто немає відповідних розмірів залу для занять індорхокеєм.

Тому гравці «ОКС-ШВСМ» вимушені щодня їздити на тренування у сусідній Літин, де є відповідний за розмірами зал, хоча його й покриття наразі вже далеко не ідеальне. За цю допомогу вдячні директору тамтешньої ДЮСШ Миколі Гуренку.

Читайте також:

«Перші крила» юних моделістів. У Вінниці провели обласні змагання з авіамоделізму

Вінницький клуб «ЯСКО» виграв Всеукраїнський футзальний турнір «Даймонд Ліга Карпати»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up