Граючий президент «Ниви» вийшов у лідери гонки бомбардирів після перемоги над «Вастом»

Граючий президент «Ниви» вийшов у лідери гонки бомбардирів після перемоги над «Вастом»
  • Цю гру присвятили лідеру ультрас вінницької «Ниви» Денис Бабію, який загинув 21 квітня 2023 року під час бойового завдання на Бахмутському напрямку.
  • Наші гравці вийшли на поле в футболках із зображенням героя. 

Матч-закриття 13-го туру мав особливе значення. «Нива» в випадку перемоги виходила б на чисте друге місце, «Васт» в випадку успіху підіймався б на сьоме місце («Металург-2» попереду лише на одне очко). Та найголовніше – миколаївцям було що пригадувати, тому що вінничани в першому колі розгромили цього суперника на виїзді – 3:0.

Починали вінничани з кількох стандартів поспіль, Васт заблокував удар граючого президента Загорулька. Проте надалі миколаївці кілька сюрпризів піднесли «Ниві».

Будь у «Васту» менше поспішності та більше везіння – «Нива» до 15-ї хвилини «горіла» б у один-два м’ячі. А тут ще в першому таймі найактивніший у гостей, колишній гравець УПЛ Чорній, травмувався й змушений був просити дострокову заміну.

Відео дня

Лише після дебютного відрізку вінничани змогли перехопити ініціативу. Спершу штрафний від Страшкевича змушений був витягувати з-під поперечини голкіпер «Васту». Ще кілька аналогічних стандартів призводили до загострень, але не до голів. Як виявилося, на це був час у другому таймі.

«Нива» активізувалася після перерви, і вже невдовзі повела в рахунку. На штрафний Страшкевича з-за спини захисників виривався Загорулько, і Березанський злегка зачепив граючого президента вінничан. Сам Артур реалізував пенальті —  1:0. Це 11-й гол Загорулька, він стає одноосібним лідером перегонів найкращих бомбардирів. Це п’ятий гол екс-нападника «Шахтаря», «Маріуполя» та «Руху» в останніх трьох матчах. І та перевага, яка потрібна вінничанам у боротьбі за друге місце. Тут же Загорулько міг оформити дубль, але на 61-й хвилині несподіваним ударом по цікавій траєкторії влучив у поперечину. Він же небезпечно бив зі штрафного.

А ще за кілька хвилин граючий президент підтримав другу результативну комбінацію. Він відпасував на Страшкевича, той закинув на хід Шевчуку, і Володимир відкрив лік своїм голам у сезоні —  2:0. Далі – ще один ключовий момент. Колосов намагався вибити м’яча з власного карного майданчика через себе, та влучив у Шевчука ногою — пенальті. Загорулько намагався переграти Восконяна, проте екс-воротар збірної Вірменії стрибнув у вірний кут і відвів загрозу.

Дограючи в меншості після вилучення Вітенка, «Васт» не мав уже шансів врятувати гру. А ось «Нива» сповна використала свій шанс і вирвалася на друге місце.

Читайте також:

Два рекорди вінницьких баскетболістів. Оформили квадрупл-дабли, що вдавалося одиницям у НБА

«Нива» здобула дебютну перемогу в офіційному поєдинку у 2023 році, здолавши «Реал Фарму»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up