Гандбольний клуб «Вінниця» стартував поразками. Програв чемпіонам України і дебютантам

Гандбольний клуб «Вінниця» стартував поразками. Програв чемпіонам України і дебютантам
  • Минулого тижня стартувала чоловіча вища ліга чемпіонату України з гандболу.
  • Сім клубів грали у Хмельницькому.
  • Серед них був і дебютант «вишки»  — гандбольний клуб «Вінниця» (ВДПУ- МДЮСШ № 3), який до цього виступав у першій лізі.  

ГК «Вінниця», на жаль, невдало провів два стартових поєдинки у Хмельницькому. Наші гандболісти програли «Ізмаїлу» (Одеська область) — 26:44. Потім був поєдинок із господарями майданчику, «ХНУ-ДЮСШ № 1». Спочатку гра йшла на-рівних, але згодом хмельничани вирвалися вперед і в підсумку втримали свою перевагу — 34:20. Наставниця вінницької команди пояснила причини невдач.   

—Як виявилося, команда Ізмаїла наполовину складається із гравців, що в минулому сезоні виступали в Суперлізі. Зокрема, із клубів Одеси, Запоріжжя, Донецька. Це буде претендент на золото. Далося взнаки й те, що в першій грі отримав травму наш лідер Віталій Мусієнко. Другий тайм матчу проти Ізмаїла довелося грати без нього, а в поєдинку  із хмельничанами він діяв виключно в захисті, — прокоментувала Наталія Свірщук.  

Другий тур вищої ліги пройде з першого по четвертого грудня. Місце проведення ще невідомо. Не виключено, що гратимуть і у Вінниці.

Відео дня

— Ми побачили, що у вищій лізі інший рівень і стиль гри команд, ніж був у першій. Ми засмучені поразками, але збираємося зробити висновки. Будемо працювати і вносити зміни, аби покращити ситуацію, — додала тренерка.       

Старожили проти дебютантів

Минулого сезону чемпіоном чоловічої вищої ліги став хмельницький «ХНУ-ДЮСШ № 1», срібло завоював «ХАІ-ФГХО» (Харків), бронза у «RGM Group-СумДУ» (Суми). Всі чинні призери змагатимуться і в новому чемпіонаті. Як і полтавське «Динамо-Академія», що посіло четверте місце.

До цієї четвірки у новому сезоні приєднались три новачки вищого дивізіону. Це КОР «БСФК» (Бровари) — срібний призер першої ліги минулого сезону, ГК «Вінниця» (ВДПУ-МДЮСШ № 3), що посів четверте місце в першій лізі. А також новий клуб в українському гандболі  —  «Ізмаїл» з Одеської області.  

Нагадаємо, ГК «Вінниця» підтримує комітет по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради на чолі із Сергієм Краєвським. Також фінансові питання закриває президент клубу Михайло Паньків. 

Формула чемпіонату

Учасники вищої ліги розбиті на два дивізіони. В  групі «А» виступають «ХНУ-ДЮСШ № 1», ГК «Вінниця» (ВДПУ-МДЮСШ № 3) та «Ізмаїл». В групі «Б»: «RGM GROUP-СумДУ», «ХАІ-ФГХО», «Динамо-Академія» і КОР «БСФК»

У календарі чемпіонату передбачені шість турів. У 1-му, 3-у та 5-у турах команди гратимуть усередині своїх груп. А у 2-у, 4-у та 6-у турах «стінка на стінку», тобто колективи групи «А» проти команд групи «Б».

Таким чином, упродовж чемпіонату всі клуби зіграють між собою по три рази. Кожна команда проведе за сезон чемпіонату 15 ігор. Розподіл місць відбуватиметься згідно загальної турнірної таблиці за підсумками шести турів.

Читайте також:

У Вінниці започаткували Асоціацію футзалу міської територіальної громади

Вінницькі гандболісти дебютують у вищій лізі чоловічого чемпіонату України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up