ФК «ЯСКО» здобув золото футзального чемпіонату області. Пройшов турнір без поразок

ФК «ЯСКО» здобув золото футзального чемпіонату області. Пройшов турнір без поразок
  • Вінницькі «ЯСКО», «Енергетик» і «Універ-Динамо» (Харків).
  • Саме в такому порядку розташувалися призери вищої ліги чемпіонату області з футзалу серед аматорів.

У Сосонці пройшли матчі завершального туру чемпіонату області з футзалу. Достроковий чемпіон «ЯСКО» приймав бронзового призера «Універ-Динамо» (Харків). Динамівці прагнули відібрати очки у фаворита, який ще не програвав у сезоні, і діяли дуже наполегливо. Втім, перший тайм виграв ФК «ЯСКО» - 4:1. Другий тайм виявився рівним, але ясківцям вдалося втримати свою перевагу – 5:4 на їхню користь. Найкращим бомбардиром в цьому матчі виявився Микита Карась («Універ-Динамо»), який провів у ворота суперників три м’ячі.

— Нашим головним конкурентом в боротьбі за золото був «Енергетик». Це хороша команда, яка торік перемогла у відкритому чемпіонаті міста. Але нам вдалося двічі перемогти «енергетиків», що й вирішило долю чемпіонства, —  сказав гравець «ЯСКО» Тимофій Брижчук.   

Відео дня

Вольова перемога 

Запеклим видався поєдинок між достроковим срібним  призером «Енергетиком» (Вінниця) і стрижавською «Нивою», яка зберігала теоретичні шанси на бронзу.

Команда Валерія Коровія добре психологічно налаштувалася на поєдинок, діяла агресивно в нападі і виграла перший тайм із рахунком 3:1. Другий тайм був не менш захоплюючим. «Енергетикам» вдалося не лише вирівняти становище, але й вийти вперед та втримати свою перевагу – 6:5. Гольовими дублями в їхньому складі відзначилися В’ячеслав Брацлавський і Дмитро Вакула. 

Втім, після гри керівник «Ниви» (Стрижавка) Валерій Коровій не виглядав засмученим.

— Я дуже задоволений рівнем організації чемпіонату області з футзалу. Коли це змагання розпочиналося, ми вважали його можливістю гарно підготуватися до сезону із великого футболу. Але в процесі чемпіонату з’явилися певні турнірні амбіції, він зацікавив. Результат, який показала наша команда, влаштував, — сказав Валерій Коровій.       

Дуель середняків

В останньому матчі вищої ліги чемпіонату області. Зустрічалися середняки турнірної таблиці «ЯСКО-2» (Вінниця) і  ФК «Хмільник».

В першому таймі гра йшла на-рівних, він завершився із рахунком 3:2. Після перерви ясківці діяли на майданчику більш переконливо і закономірно здобули перемогу —  8:3. В їхньому складі найвлучнішим був Микола Пастушенко, який оформив гольовий хет-трик.      

Путівки на всеукраїнські змагання

Урочисте нагородження прийшло за підтримки обласних Асоціацій футболу і футзалу, меценатів з «Rotary Club Vinnytsia Postup», інших спортивних керівників і представників влади.   

Там були присутні голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко, голова обласної Асоціації футзалу Юрій Максименко, його заступник Олександр Крилов, голова обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін, спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко, голова футбольної Асоціації студентів області Павло Форманюк, голова Асоціації футболу Вінницького району Олександр Мельник, голова Асоціації футзалу Вінницького району Андрій Заводян, голова Асоціації футзалу Вінницької територіальної громади Ігор Откидач.

Ігор Гатауллін зазначив, що перші дві команди з чемпіонату області отримали право представити регіон в чемпіонаті України (відповідно у першій і другій лігах). А Юрій Максименко зауважив, що за чинними результатами футболісти Вінниччини посідають друге місце у Всеукраїнському рейтингу, одразу після харків’ян. Михайло Демченко подякував гравцям за час, який вони приділяють спорту, а організаторам — за чудове змагання.

Призери, окрім традиційних Кубків і медалей, отримали й комплекти футбольних м’ячів.

Найкращі гравці чемпіонату  

Були вручені й індивідуальні призи (за амплуа). Найкращим тренером чемпіонату став Олександр Бринько («Універ-Динамо» , Харків), найкращим  воротарем — Володимир Хомрійчук («Нива», Стрижавка), найкращим гравцем —  Костянтин Мазур («Енергетик», Вінниця), найкращим бомбардиром — Олексій Максименко, найкращим нападником — Віталій Рябоконь (обидва —  «ЯСКО»).   

Читайте також:

Заслужена вчителька України із фізвиховання Ніна Сердечна святкуватиме 100-річний ювілей

Футзалісти Немирова домінували на чемпіонаті області серед юнаків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up