Чемпіон України з багатоборства Вадим Адамчук боротиметься за олімпійську ліцензію

Чемпіон України з багатоборства Вадим Адамчук боротиметься за олімпійську ліцензію
  • У різних навчальних закладах Вінниці наразі регулярно проводяться олімпійські уроки.
  • Переважно цим опікується 29-річний майстер спорту із легкоатлетичного багатоборства, учасник І Юнацької олімпіади, стипендіат обласного відділення НОК України, майстер спорту Вадим Адамчук.

18 вересня він провів черговий олімпійський урок для учнів одразу чотирьох класів Вінницького ліцею № 21. Він пройшов у форматі живого спілкування. Йшлося про відомих спортсменів Вінниччини і України, стародавні Олімпійські ігри, цікаві факти на олімпійську тематику.

Вадим Адамчук розповів про Юнацьку олімпіаду у Сінгапурі: церемонії відкриття і закриття, харчування спортсменів і специфіку самих змагань. Наприкінці уроку відбулася традиційна олімпійська вікторина.  Представник обласного відділення НОК передав школі спортивну літературу та інвентар.    

Відео дня

— Ми хотіли охопити якомога більше шкіл, аби розповісти дітям про олімпійські цінності, відомих місцевих спортсменів тощо. Тому навіть складно порахувати, скільки я вже провів олімпійських уроків, — сказав Вадим Адамчук.

Окрім пропаганди олімпійських цінностей, він також працює на факультеті фізичного виховання і спорту нашого педуніверситету, тренує дітей і продовжує займатися великим спортом.

— Зараз готуюся до зимового чемпіонату України з легкоатлетичного багатоборства і думаю взяти участь у міжнародних змаганнях. Також буду пробувати поборотися за олімпійську ліцензію. Адже я є чинним чемпіоном України, —  підкреслив Вадим Адамчук.

Старший викладач фізичної культури Вінницького ліцею № 21 Володимир Карнаух сподівається, що олімпійський урок надихне школярів на заняття спортом.

 — За останні три роки через пандемію і війну діти значною мірою відійшли від активних занять фізкультурою і спортом. Через це у них виникає гіподинамія, — сказав він.  

Володимир Карнаух нагадав, що ліцеї № 21 навчаються класні футболісти, призери і чемпіони України з легкої атлетики тощо. На базі навчального закладу відбуваються спортивні тренування із карате, футболу, волейболу, баскетболу, чирлідингу і художньої гімнастики. Також тут діє військово-патріотичний гурток «Джура».   

Читайте також:

Президент «Ниви» отримав приз за входження до престижного клубу Яноша Габовди

«Нива» вдома програла дублю львівських «Карпат»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Римский Александр

    Anima sana in corpore sano. ASICS.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👇
    https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up