Басейн не для всіх: скільки коштує відвідати «Аква-Він» на Янгеля і які умови?

Басейн не для всіх: скільки коштує відвідати «Аква-Він» на Янгеля і які умови?
  • Кілька місяців тому свою роботу після реконструкції відновив спортивний комплекс на Янгеля «Аква-Він». Чимало дорослих вінничан планували податися туди на плавання. 
  • Але доступ до басейну пересічні вінничани отримали лише 14 лютого. І не всі. 
  • Дізнавались про умови відвідування. Спойлер — треба довідка від лікаря.

7 грудня 2021 року. У Вінниці відкрили спортивний комплекс по вулиці Янгеля, 48. Це мультиспортивний центр для проведення тренувань і змагань, навіть всеукраїнського рівня. Тут влаштували 25-метровий басейн, різноманітні приміщення для футзалу, волейболу, занять атлетикою тощо. Про це ми писали в матеріалі — Як у Вінниці відкривають спорткомплекс «Аква-Він». 

Відвідати тренування та басейн могли лише вихованці третьої спортшколи. Пересічним дорослим і дітям казали — доступ буде з січня 2022 року. Але і в січні щось пішло не так, і дорослі знову не змогли потрапити до басейну. Тоді директорка міської дитячо-юнацької школи №3 (СК «Аква-Він» перебуває на її балансі) Людмила Маршук казала, що справа в договорах. 

— Дорослі також зможуть займатися, але лише після того, як ми закінчимо укладати відповідні договори та оголосимо необхідні тендери, — казала Людмила Маршук на початку січня.  

Відео дня

14 лютого 2022 року. Доступ до басейну, нібито, надали простим вінничанам. Але люди скаржились в редакцію, що навіть після цього записатись поплавати неможливо. Постійно чують "Місць немає!". 

 Що кажуть у міській раді про недоступність? 

Запитали у голови спортивного комітету Сергія Краєвського, чому немає місць. 

– Басейн «Аква-Віну» нині перебуває на балансі третьої ДЮСШ Вінниці. В нього, як і на будь-якому іншому об'єкті, є своя пропускна спроможність. Сьогодні вона не перевищує 60 осіб на одну годину. Якщо дозволити більше, то це стане порушенням правил безпеки.

Зараз у «Аква-Віні» працює шість тренерів. За кожним закріплена визначена кількість дітей. Вона залежить від рівня підготовки. В одній групі не можуть займатися понад 15 осіб. З шести тренерів троє працюють на госпрозрахунковій основі та троє при ДЮСШ №3.

Набору на безкоштовні групи передував відбір серед хлопців і дівчат – хто краще його пройшов, той займається безкоштовно. Решта дітей займаються на платній основі. В планах додатково відкрити дві тренерських ставки. Це дозволить займатися плаванням ще сотні дітям. Чутки про більші суми безпідставні, оскільки усе контролюється профільним міністерством. Аналогічні розцінки у нас і у басейні в палаці дітей та юнацтва.

Скільки коштує поплавати і які умови? 

Директорка третьої міської ДЮСШ Людмила Маршук розповіла, що на платній основі до басейну «Аква-Він» ходить більше 400 дітей. Ще 180 займається безкоштовно. З 14 лютого з’явилася можливість ходити на плавання і дорослим.

— Для дорослих абонементів ще не передбачено і вартість однієї години плавання складає 150 гривень. Запис здійснюється у порядку живої черги на місці. При собі необхідно мати довідку від сімейного лікаря про відсутність хвороб шкіри та COVID-сертифікат. Вільний час для дорослих зараз встановлений з 7 до 8 ранку, з 12 до 14 дня та з 20 до 22 вечора. Вартість дитячого абонементу з восьми занять на місяць становить 960 гривень або 120 гривень за одну годину заняття.

Такий прайс є дещо вищим за аналогічні послуги у басейні «Маяк», що на Порика. Там десять занять на місяць коштують 900 гривень. Для дітей за один раз ціна складає 90 гривень у звичайні дні та 110 у святкові чи вихідні. Ще у Вінниці був басейн в Авангарді, але він перебуває на  реконструкції. 

Читайте також: 

Лідери вже недосяжні. Іде боротьба за бронзу у другій футзальній лізі в групі «Вінниччина»

У Вінниці відкриють сучасний спортивний зал для занять різними видами єдиноборств

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (40)
  • Читач89

    А я теж сподівалася попасти.Маю проблеми з спиною.І дитину з проблемами спини і ніг Але так бачу не вийде.
  • Олена Кордон

    Порівняно з Маяком, вартість вища на 50 відсотків.Це дуже дорого!
  • Артём Смолин

    300 дітей в черзі що б навчитися плавати, прям дуже доступно
  • Едуард Бурдейний

    Чому так дорого 😡😡😡

keyboard_arrow_up