220 разів за 15 хвилин. Провели турнір гирьовиків імені чемпіона світу Юрія Курячого

220 разів за 15 хвилин. Провели турнір гирьовиків імені чемпіона світу Юрія Курячого
  • У вінницькому спорткомплексі «Колос» 12 серпня провели перший турнір з гирьового спорту «Time 15» імені майстра спорту Юрія Курячого.
  • Він завітав на змагання і виступив його співорганізатором разом з обласним осередком Союзу гирьового спорту України.

Юрій Курячий був неодноразовим чемпіоном України, переможцем змагань Всеукраїнського спорттовариства «Динамо» і Спартакіади серед силових структур, чемпіоном світу серед ветеранів, призером міжнародних турнірів.

Назва змагання «Time 15» не є випадковою. Адже всі спортсмени, включаючи дітей і жінок, підіймали вагу протягом 15 хвилин. Це експеримент, бо зазвичай виступ гирьовика триває на п’ять хвилин менше.   

Відео дня

На старт вийшли представники десяти команд: Києва, Бориспільської ДЮСШ, Білогородської селищної ради  Бучанського району (обидві — Київська область), Академії Нацгвардії України, Харківських університетів Повітряних Сил і Внутрішніх справ, Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, Северинівської і Крижопільської ОТГ та «Ряба-Gym» (Ладижин). Загалом змагалися близько півсотні учасників. Серед них були навіть чемпіони Європи і світу. Призерів окремо визначали серед юнаків, чоловіків і жінок.

Чемпіонка світу у 16 років

Найменшим учасником виявився 11-річний Дмитро Кривохижа (Бориспіль). Він займається гирьовим спортом три роки. 16-кілограмову гирю підіймає 16 разів, дві одразу — 14 разів. 

— Я займаюся також вільною боротьбою. А гирьовий спорт суттєво допомагає мені у цьому. До турніру у Вінниці готувався близько двох місяців. Спочатку було важко, а потім звик. В моїй родині спортсменів немає. Але батьки добре ставляться до мого захоплення силовим спортом, — розповів Дмитро Кривохижа.

18-річна Вікторія Якимовська (Бориспіль) займається гирьовим спортом вже сім років. Вона є кандидатом у майстри спорту України. Дівчина багаторазово перемагала на різноманітних змаганнях. А у 16 років виграла чемпіонат світу серед жінок!

— Тоді я боролася проти дівчат, набагато старших за себе і з більшою вагою, — сказала Вікторія Якимовська. — На тренуванні можу підіймати гирю вагою 32 кг. Але на змаганнях — виключно 24-кілограмову вагу.

Змагання стануть щорічними

Голова осередку Союзу гирьового спорту України у Вінницькій області Богдан Івасюк розповів, що серед учасників турніру є два майстра спорту міжнародного класу, п’ять майстрів спорту України, багато кандидатів у майстрів спорту і розрядників.

— В заліку серед молодших юнаків ми не встановлювали вагових категорій. А допустили всіх учасників віком до 16 років, які підіймали 16-кілограмову гирю. Найменших дітей, 11-12 років, включили за згодою батьків і тренерів. Серед жінок також є лише абсолютна категорія, а серед чоловіків — три, в залежності від ваги, — розповів Богдан Івасюк.  

Масштабний турнір з участі учасників інших регіонів у Вінниці провели вперше.

— Наша родина збирається підтримувати такі щорічні змагання й надалі. Причому для медалістів в усіх номінаціях обов’язково буде призовий фонд, — сказав син Юрія Курячого Богдан.        

Тріумф «Ряби-Gym»

В командному заліку перемогла збірна Ладижину «Ряба-Gym». На другому місці — Бориспільська ДЮСШ. Замикає трійку призерів збірна Академії Нацгвардії України.  

Чемпіоном серед молодших юнаків став Антон Савонік (Бориспільська ДЮСШ). У піднятті ваги 16 кг він показав результат 220 разів.       

В особистому заліку серед чоловіків абсолютно найкращий результат показав майстер спорту міжнародного класу Олександр Комендант (Київ). Він виступав у надважкій категорії (понад 95 кг). Підіймав 32-кілограмову гирю поштовхом повним циклом (від ніг на груди і вверх) і з довільною зміною руки. Зробив це аж 189 разів!

Серед жінок найкращий результат — у першорозрядниці Людмили Шурубей (Ладижин). 16-кілограмову гирю вона підняла 192 рази.


Читайте також:

Розпочалися обласні конкурси спортивної фотографії і спортивних журналістів

Юна чемпіонка з великого тенісу два роки їздить із Тульчина до Вінниці на тренування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up