У всіх на вустах. Десять нових закладів, які відкрилися у Вінниці у 2021 році

У всіх на вустах. Десять нових закладів, які відкрилися у Вінниці у 2021 році
  • Цей рік вже добігає свого завершення, і ми потрохи починаємо підбивати підсумки. Попри карантин, у Вінниці впродовж цього року відкривалися ресторани, бари, паби та кав'ярні. Розповідаємо про десять з них.

У нашу добірку ввійшли ті заклади, про які говорять самі вінничани. Ті, які притягують до себе увагу, коли приходиш повз них. Та ті, які відрізняються чимось від інших, до прикладу, колоритом, цікавими стравами, напоями чи десертами.

Уточнимо, що це не всі заклади, які відкрилися у Вінниці за цей рік. Це добірка від редакції 20minut.ua, у коментарях пропонуємо писати ваші улюблені заклади, що їх відкрили у непростому 2021-му. 

Чан монаха

Це тематичний ресторан, що відкрився у листопаді. «Спробуй історію на смак», — саме таке гасло у закладу. Він присвячений підземеллям вінницьких монахів.

Відео дня

У меню можна зустріти такі страви, як рулька з баранини по-ногайськи, капуцинська пивна юшка та книшики від шеф-кухаря. У ресторації частують живим вінницьким пивом та можна придбати сувеніри. Вечорами там звучить жива музика та можна навіть трішки потанцювати.

  • Де: Соборна, 35

Полуночники

Це коктейльний бар у місті, вхід в який знаходиться в одному з двориків у центрі. «Люди — з коктейлями. Коктейлі — з історіями», — пишуть про свій бар власники. 

Там ви можете замовити й улюблені популярні коктейлі на кшталт Маргариту, Джин-Тонік та Негроні. А також, до прикладу, солодкий Pornstar Martini, гіркуватий Negroni та багато інших нових авторських коктейлів. 

Центральним елементом в інтер'єрі закладу, що притягує погляд, є ваза з гілками японської верби. Ця ваза оточена полицями з кількома сотнями пляшок різного алкоголю.

  • Де: Соборна, 66

Аудиторія 90

«Вперед в минуле» — гасло закладу. Інтер'єр стилізований під 90-ті. 

Серед напоїв в меню: глінтвейн зі смаком яблучного пирога, чаї, різновиди кави, матча, лимонади та фреші. Є й власні авторські алкогольні коктейлі, наприклад, «Шльопки Валерійовича», «Стрінги Шарлоти» чи «Шляпа Володі». Проводять у закладі й тематичні вечірки. Серед їжі у закладі: різні супи, м'ясні страви та десерти. 

  • Де: Космонавтів, 7

Під небом

Цей заклад позиціонує себе, як паназійський гастрономічний бар. Основну частину в меню закладу складають страви азійської кухні. До прикладу, різні рамена, роли, суші, гункали, тепани та інші морепродукти, риба та м'ясні страви. Є позиції для вегетаріанців.

Також в «Під небом» можна поласувати десертами. А з тераси закладу відкривається панорама на центр Вінниці. 

  • Де: Оводова, 21

Останнє китайське

Це перше Вінницьке бістро паназіатської кухні, яке пропонує широкий вибір азіатських смаколиків.

Заклад відкрили на місці колишнього «Батискафу». Частина інтер'єру, наприклад, намальований Хемінгуей на одній зі стін залишився. Загалом же заклад оформлений у китайському стилі, а меню допомагав створювати шеф-кухар з Кореї. 

  • Де: Коцюбинського, 43

Royal Pub

«Місце відпочинку від буденності», — кажуть у закладі, а 2021-й називають «ерою відродження». Колись популярний у місті заклад цьогоріч повернувся з реконструкції. Відтепер у цьому пабі знову можна приходити на концерти вінницьких, та не тільки, гуртів.

Звісно, крім концертів, тут є широкий вибір пива, різних коктейлів та страв. Також сюди можна прийти подивитися футбол на великих екранах. 

  • Де: проспект Коцюбинського, 39.

Yoshi

Цей заклад притягує своєю яскравістю. Інтер'єр у кафе оформлений у «няшному» японському стилі. «Ваші будні з Yoshi, ніколи не будуть одноманітними», — закликають у кафе. Якщо ви любите робити фото в Instagram, то там ви зможете зробити яскраву світлину. 

Заклад багатий на фірмові страви. Головною особливістю є yoshi роли, які на вигляд, наче рулети з начинкою. У меню є такі роли з: креветкою, тунцем, копченим лососем, куркою, сурімі, смаженим лососем або ж овочами. Також можна скуштувати тістечка та інші десерти, які популярні в Японії. 

  • Де: Пирогова, 2. 

KFC

Насамперед пояснимо, що Kentucky Fastfood Center (KFC) — американська мережа ресторанів швидкого харчування, які спеціалізуються на стравах із курятини. Заснована в 1952 Гарландом Сандерсом. 

На нині в Україні KFC відкрили 30, і у 2021-му до цього списку додалася Вінниця. Відкриття відбулося наприкінці березня і запам'яталося воно тим, що біля ресторану вишикувалися кілометрові черги з охочих з'їсти гостренької курятини. 

  • Де: 600-річчя, 17Е.

Air Cup

Це нова кав'ярня, яка відкрилася на Замості. У закладі панорамні вікна з виглядом на проспект Коцюбинського. Можна пити каву та спостерігати за тим, як курсують трамваї чи люди поспішають у справах. 

«Ходять чутки, що у нас одні з найсмачніших десертиків у місті. Перевіриш?», — так закликають у своєму профілі потенційних клієнтів у заклад.

  • Де: проспект Коцюбинського, 70. 

Baracuda

«Пізнай справжню рибну насолоду разом з нами», — кажуть у закладі. Цей ресторан спеціалізується на рибі та морепродуктах.

Серед страв ви можете скуштувати, наприклад, філе коропа смажене у кукурудзяному борошні, крем-суп з лосося, олів'є з лососем та креветками. 

  • Де: Академіка Заболотного, 8

 

Читайте також:

Еркери, горельєфи, маскарони: цікаві архітектурні елементи будівель, які ви досі не помічали

Не за всі гроші світу, або Скільки коштує освоїти нову професію у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Александр Левицкий

    Всё правильно нужно жить дальше
  • Galina Panasiuk

    В нас всі ТРЦ працювали так як і раніше і всіх впускали!!! Інакше бізнес буде смоктати лапу!!! Бо з Зєлі такий препіздєнт,як з мене космонавтка! Гарант нічого не гарантує народу, лише чіпляє лапшу на вуха, перебуваючи у коксовому дурмані!!!

    Леся Гнаповська reply Galina Panasiuk

    Galina Malina winston краще

    Galina Panasiuk reply Galina Panasiuk

    Леся Гнаповська нєєєє...нннадааа...ааайййкоссссс...такий як в Зєлі)

    Леся Гнаповська reply Galina Panasiuk

    Galina Malina кофе нннада?
  • Оксана Тищук

    Бари ,ресторани , кафе, відкривають. А школи , реорганізовують бо комусь не вигодно. Тре щоб діти були тупими. А ганделики то прибиль , долбойоби.

    Оксана Тищук reply Оксана Тищук

    Максим Краснопір я з нею що закривають школи . А шмурдяки відкривають .

    Максим Краснопір reply Оксана Тищук

    Оксана Тищук  А сколько кафе-ресторанов закрылось, в скольких сократили штат вы не знаете?

    Леся Гнаповська reply Оксана Тищук

    Оксана Тищук ваші діти ходять не за котангенсами

    Виталий Сергеев reply Оксана Тищук

    Оксана Тищук потрібно щоб тупе,не навчене бидло пропивало гроші у барах,ресторанах,кафе😉
    Я думаю більше пояснень не потрібно, як і таких "статейок "🤮
  • Аліна Вінниця

    Сьогодні в новинах  по радіо чула,що Вінниця виходить з червоної зони.

    Леся Гнаповська reply Аліна Вінниця

    Аліна Вінниця 6 числа

keyboard_arrow_up