• Уже сім років немає з нами талановитого актора, режисера, сценариста, стенд-ап коміка і просто світлої людини — Робіна Уїльямса.
  • Робін був абсолютно особливим актором — він настільки вживався в роль, що здавалося, ніби кожного разу він грав себе, і кожен раз це був унікальний, неповторний персонаж.
  • Підготували для вас добірку хороших фільмів на вихідні з відомим коміком.

Всіх героїв Робіна Вільямса об'єднувало одне — вони вчать глядачів, що треба бути добрішими до оточуючих, берегти своїх близьких і найголовніше — цінувати маленькі радощі життя.

Давайте разом пригадаємо чудові ролі Вільямса, котрими він запам’ятався нам усім!

«Морк і Мінді», 1978-1982

Подібно багатьом коміках, Робін Вільямс вперше прославився завдяки ситкому. Його коронною телевізійної роллю став ексцентричний інопланетянин Морк з планети Орк, який прилетів на Землю для вивчення людства і оселився в будинку дівчини на ім'я Мінді МакКоннелл. Головними джерелами гумору в «Морк і Мінді» були примхи Морка і відмінності між суспільними нормами на Землі і на Орку, де, наприклад, сувово заборонено жартувати. Творці серіалу, серед яких був майбутній режисер «Красуні» Гаррі Маршалл, швидко розпізнали талант Вільямса до імпровізацій, і вони спеціально залишали в сценаріях пробіли, які актор заповнював жартами, що раптом приходили йому в голову. Жарти Вільямса часом були настільки смішні, що Доубер прикушувала язика, щоб не засміятися.

Відео дня

«Місіс Даутфайер», 1993

Робін Вільямс завжди любив перевтілюватися — міняти свою зовнішність, пробувати різні акценти. Тому він не міг упустити шанс зіграти в екранізації роману про безробітного актора, який після розлучення втрачає право бачитися з дітьми і, щоб продовжити з ними жити, «перетворюється» в літню британську няню і влаштовується на роботу до своєї колишньої дружини. Його грим і його гра при цьому виявляються настільки хорошими, що ані дружина, ані діти його не впізнають! Звичайно, це була менш правдоподібна історія, ніж близькі по духу «У джазі тільки дівчата» і «Тутсі», але гра Вільямса принесла йому «Золотий глобус», а його гримери були винагороджені «Оскаром».

«Джуманджі», 1995

Більшість ролей Вільямса чітко діляться на комічні чи трагічні. Дитячий блокбастер «Джуманджі» — рідкісний виняток із правила. Актор зобразив в цій картині людину, який хлопчиськом почав грати в чарівну настільну гру і під час чергового ходу був затягнутий в її потойбічний світ, з якого зміг повернутися лише 26 років потому, коли дошку для Джуманджі знайшли нові мешканці його колишнього будинку.

«Фото за годину», 2002

Вільямс майже завжди грав позитивних персонажів, але було в його фільмографії і кілька лиходіїв. Один з них — Сай Перріш, замкнутий і непомітний клерк з фотолабораторії в супермаркеті. У житті Сая немає нікого, крім його постійних клієнтів, і він робить копії з їх фотографій, обклеює ними свій будинок і представляє себе членом їх сім'ї. Згодом одержимість Сая приймає небезпечну, агресивну форму. Роль Перріша, придумана сценаристом і режисером Марком Романек під враженням від «Таксиста» Мартіна Скорсезе принесла Вільямсу жанрову премію «Сатурн». Хоча актор не був загримований, Сай був настільки не схожий на звичайні ролі Вільямса, що багато глядачів говорили акторові, що вже через кілька хвилин після початку фільму забули, хто грає головну роль. Вільямс дуже цим пишався.

«Доброго ранку, В'єтнам», 1987

Ще одна робота Вільямса на стику комедії та драми. Фільм «Доброго ранку, В'єтнам» був придуманий як ситком про веселого радіоведучого під час В'єтнамської війни. Телестудії, однак, визнали, що про цю війну жартувати не варто, і «Доброго ранку, В'єтнам» був переосмислений як повнометражний фільм про людину, яка починає кінокартину у ролі цинічного чоловіка, який згодом під впливом військових переживань виростає в мудру людину. Картина принесла Вільямсу «Золотий глобус» у категорії «Краща чоловіча роль в комедії або мюзиклі» і номінацію на «Оскар» за кращу чоловічу роль.

Палаюча відпустка. Масштабні пожежі в Туреччині очима вінничан

Прийшов голий та просив їсти. В селі за 100 кілометрів від Вінниці знайшли суддю Чауса

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.