Прийшов голий та просив їсти. В селі за 100 кілометрів від Вінниці знайшли суддю Чауса

Прийшов голий та просив їсти. В селі за 100 кілометрів від Вінниці знайшли суддю Чауса
  • Колишнього суддю Миколу Чауса, якого у квітні 2021 роки вкрали невідомі, а перед цим він попався на чималенькому хабарі, виявили у Вінницькій області. Його затримали правоохоронці, а НАБУ просить передати Чауса їм.

Першими про затримання Чауса повідомило видання Цензор.НЕТ, посилаючись на своє джерело в правоохоронних органах.

— У поліцію подзвонив житель села Мазурівка (Вінницька область) і повідомив, що виявив екссуддю Миколу Чауса. Чаус повідомив, що був викрадений невідомими особами і підтвердив, що є екссуддею Дніпровського райсуду Києва. В ході перевірки стало відомо, що ця особа перебуває в розшуку НАБУ за частиною 4 статті 368 КК, — написало видання. — На місце події виїхали правоохоронці.

Фото зроблене у сільській раді

Тим часом голова Мазурівської сільської ради Валерія Груньківського, як пише Українська правда, розповів: «Він прийшов в шортах, весь брудний був, і з голим торсом. Він голодний був, ми йому їсти дали». Каже, що Чаус розповів йому про викрадення. Після цього, за словами сільського голови, приїхали співробітники СБУ і забрали Чауса із собою.

Відео дня

Згодом і журналіст Юрій Бутусов розповів, що Чауса затримала поліція, але його «перехопили» співробітники СБУ та відвезли у невідомому напрямку. Хоча його мали передати НАБУ, яке розслідує справу проти нього.

Інформацію про затримання Чауса правоохоронцями підтвердило Національне антикорупційне бюро.

— Станом на 15.30 правоохоронці, які, за нашою інформацією, затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду міста Києва, на зв'язок із детективами НАБУ не виходили. Закликаємо правоохоронців дотримуватися закону і передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам Національного бюро, — повідомило на своїй сторінці у фейсбук НАБУ.

Поліції Вінницької області не коментує дану ситуацію.

— Ми це не коментуємо. Оскільки цю справу не розслідуємо, — повідомили у пресслужбі Вінницької поліції.

Хто такий Микола Чаус

В Україні колишній суддя Миколи Чауса став фігурантом безлічі скандалів, гучних звинувачень та кількох кримінальних проваджень.

На посаді судді Дніпровського райсуду Києва Чаус, як пише ВВС News Україна, ухвалював рішення щодо активістів Автомайдану, забираючи права у людей, які брали участь в акціях протесту проти влади Віктора Януковича.

9 серпня 2016 року він був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис. 6 вересня Верховна Рада дала згоду на арешт судді. Однак до цього часу суддя залишив територію України, і 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови, детально пригадує історію Чауса видання Цензор.НЕТ.

6 жовтня стало відомо, що Молдова відмовила Миколі Чаусу в політичному притулку.

4 квітня 2021 року надійшла інформація, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауcа, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже залишили Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

17 травня 2021 року екссуддя Чаус опублікував відео, на якому заявив: «Перебуваю в безпеці, найближчим часом маю намір з'явитися в Україні».

Станом на сьогодні, 30 липня 2021 року, Чауса виявили та затримали на Вінниччині.

Адвокат прокоментував ситуацію

Про те, що Миколу Чауса з Мазурівки Вінницької області невдовзі доставлять до Києва, сказав адвокат Ростислав Кравець в ефірі телеканалу «Прямий». За словами адвоката, йому вдалося зв'язатися з детективом НАБУ, і той підтвердив, що Чауса везуть до столиці.

А ось яку думку в ефірі «Прямого» озвучив головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов: екссуддю Чауса звільняють під гарантії його захисту від кримінальної справи Національного антикорупційного бюро та для того, аби передати його справу на розгляд Служби безпеки України. 

Пропонуємо послухати повний коментар на відео: 

 

Читайте також:

Зникла родина працювала валютчиками. Підозрюють, що вони переховуються

Поліція, вибухотехніки та рятувальники. Що відбувається біля обласної прокуратури?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач48

    да, народ,  вы реально люмпены. пришел голодный , накормили. отпиздить надо было и закопать живьем, при этом видос снять и всей стране показать что делать надо с корупционерами. не будете вы хохлы жить хорошо со своей телячей толерантностью
  • Олег Каськов

    Надзвичайно значна подія для нашої області.
  • Володимир Малишко

    Лапша- лапшою.
  • Читач68

    Коли вибирали клоуна президентом то казали буде весело.
    Весело ж, давайте сміятися.
    Після того як росіяни скуплять ваші землі то теж не забудьте посміятися

keyboard_arrow_up