Хочете вислизнути з міста? Добірка з семи сільських хат, не дорожчих 50 тисяч гривень

Хочете вислизнути з міста? Добірка з семи сільських хат, не дорожчих 50 тисяч гривень
  • Ймовірна відсутність централізованого опалення, ТРЦ та сотень машин — чи думали ви про те, щоб втікти з гамірного міста і переїхати в село?
  • Знайшли ТОП-7 домів у сільській місцевості, які й коштують недорого, й придатні для життя вже зараз.

Ми неодноразово писали про людей, які переїхали з міст у села. До прикладу, родина Микити та Ірини Здравих переїхали на Вінниччину із Дніпра кілька років тому. Подружжя скуповує у селян худобу, яку збирались пускати під ніж. Далі вони вигодовують її на сіні, яблуках та зелені. А з отриманого від корів молока іноді виготовляють для себе домашній сир за стародавніми рецептами. 

Або ж історія вінничанки Анни Нечепорук, яка змінила міські турботи на користь роботи на городі, великого господарства і стада корів. І ні краплі про це не шкодує. 

У часи карантину можна по-особливому відчувати плюси сільської місцевості. Коли тільки запроваджували перший локдаун, наша редакція 20minut.ua публікувала цикл статей про те, як коронавірус та впровадження карантину змінює життя вінничан різних професій. І наша SMM-редакторка Юлія Мельник говорила, що життя у селі справді краще, ніж у Вінниці. 

Відео дня

«Мабуть, вперше в житті я не шкодую, що живу в селі. Мені дуже шкода людей, які живуть у місті в квартирах і, окрім балкона, їм немає куди піти. Мій будинок знаходиться над річкою, тому практично кожного дня я виходжу на прогулянку», — розповідала Юлія. 

Уявіть, якби ви могли щодня гуляти біля річки, коли навколо немає людей, машин і гамору. Захотілось? Тоді наша добірка буде вам цікавою. 

Вибирали будинки за такими критеріями: 

  • будинок коштує не більше 50 тисяч, 
  • в оголошенні можна глянути, як він виглядає
  • не далі, ніж 125 кілометрів від Вінниці. 

Якщо пошукати, то будинки у Вінницькій області можна знайти навіть за 15 тисяч гривень, але такі дома продають під розбір. В середньому вартість хат, які потребують ремонтів, але не капітальних, стартує від 25-30 тисяч гривень. 

Дім у селі Черемошне
35 тисяч гривень

Село знаходить за 65 кілометрів від Вінниці. Знаходиться село в Погребищенському районі Вінницької області. Населення становить 753 особи.

Засноване селище у 1650 році, за даними Вікіпедії й детальніше про нього можете прочитати ТУТ. 

Будинок, що продають має один поверх і площу 75 м². У хаті є три кімнати, цегляний та ви можете стати власником земельної площі на 85 соток. Є електрика і газ, але всередині майже немає меблів, лише: два дивани, кілька стільців та столів. 

Як читаємо в оголошенні, поблизу дому є відділення пошти, магазин, дитсадок та навіть школа. 

Дім у селі Вовчинець
35 тисяч гривень 

Знаходиться село за 80 кілометрів від Вінниці, у Козятинському районі. Як читаємо в оголошенні, це за 25 кілометрів від Козятина. Населення села складає орієнтовно 900 осіб. 

«Дуже гарне, живописне зелене місце, засаджене навколо будинку різноманітними квітами, родюча чорноземна земля (55 соток). А ще молодий садок з фруктовими деревами, кущі малини та смородини, грядка полуниці. Зразу за городом ліс та невеличка річка, що впадає в ставок, в якому можна гарно порибалити та відпочити», — пишуть власники будинку. 

Площа хати 70 м², є три вмебльовані кімнати. Поруч є дитсадок, пошта, зупинка громадського транспорту, магазин та школа. 

Дім у селі Селище
38 тисяч гривень

Це село знаходить у Козятинському районі, 95 кілометрів від Вінниці та за 20 кілометрів від Козятина. Населення у цього села доволі маленьке: лише понад 200 осіб. 

Загальна площа будинку, що продають 60 м². Стіни в будинку глинобитні, навколо хати є фундамент, його планували обкладати цеглою. Є також на території крита літня веранда.

У хаті є електрика, централізоване водо- та газопостачання, сучасний газовий котел. А у дворі є садок із фруктовими деревами, хлів, погріб та туалет знаходиться теж на вулиці. Необхідні меблі для життя є. 

Дім у селі Суботівка
40 тисяч гривень

Цей власник будинку хоче терміново продати хату. Знаходиться це село Могилів-Подільському районові Вінницької області. Населення становить трохи більше, як 500 осіб. У селі є річка, церква, парк, магазин. 

Площа будинку, що продають, 80 м². Він на три вмебльованих кімнати. На території подвір'я є літня кухня, великий підвал та бесідка. Є електрика та вибитий колодязь. 

Дім у селі Сказинці
40 тисяч гривень

Село знаходиться у майже двох годинах їзди від Вінниці, у Могилів-Подільському районові Вінницької області. На території цього села знайдено численні археологічні пам'ятки, які свідчать про те, що в глибоку давнину ця територія була заселена. Як читаємо, зі слів старожила Тумка Василя встановлено, що село засноване у XV столітті.

У будинку, що продають, можна жити тут і зараз, є три вмебльованих кімнати. Опалення — за допомогою груби. Є електрика та центральний водогін. Площа ділянки — 15 соток. 

Дім у селі Маркуші
40 тисяч гривень

Це село знаходить у трохи більше, як 70 кілометрів від Вінниці. Знаходиться воно у Хмільницькому районі Вінницької області. Продають тут дім, площею 60 м², а територія ділянки загалом складає 45 соток. Хата має чотири кімнати. 

«Біля хати проходить газопровід, а в кінці городу водопровід», — пишуть власники в оголошенні. Також на території ділянки є сарай, погріб, садок та город на 50 соток. 

Дім у селі Погребище Друге
45 тисяч гривень

Знаходиться ця місцина за 60 кілометрів від Вінниці, в Погребищенському районі Вінницької області. Тут продають хату площею 43 м². Вона має всі необхідні для життя меблі всередині, є плита. У будинок проведені газ, світло та вода. Крім того, можна обігрівати приміщення за допомогою груби. 

У дворі є гараж, літня кухня, сарай, погріб. Ви можете стати також власником саду та городу на 10 соток. Поруч з будинок є магазин, кіоск, дитячий садок та школа. 

Читайте також:

«Ніколи б не подумала, що матиму свою ферму», — вінничанка, яка переїхала з міста в село

Подружжя створило притулок для приречених на забій корів. У чому користь?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Bel Amor

    это для беженцев из горловки

    Татьяна Сандрацкая reply Bel Amor

    Bel Amor шопопало?беги,amorka,беги...
  • Николай Симчук

    Ну ще плюс 50-60% за комуналку і плюс 50-60% на продукти при стоячій зарплаті, то так і буде

    Павел Прис reply Николай Симчук

    Николай Симчук Так і повинно бути. І, вже -- зараз.
  • Павел Прис

    Та, счас. Для того з села тікали, щоб туди вертатись?)))

keyboard_arrow_up