«Корисна програма»: ТОП-3 продуктів від випадіння волосся (Пресслужба «Інтер»)

«Корисна програма»: ТОП-3 продуктів від випадіння волосся (Пресслужба «Інтер»)
  • На «Інтері» вийшов новий спецвипуск «Корисної програми». Ведучий Олександр Лук'яненко разом з експертами проекту склали рейтинг продуктів, вживання яких допоможе зупинити випадання волосся.

За статистикою, проблема випадіння волосся турбує понад 70% людей у світі! Виявляється, волосся дуже чутливе до будь-яких негативних впливів. Кожне більш-менш сильне відхилення від норми в роботі організму позначається на силі й зростанні волосся. Серед головних причин проблеми лікарі-трихологи називають ослаблений імунітет, стреси та недосипання, авітаміноз, нестача заліза, монодієти, гормональні порушення. Щоб повернути густоту, довжину і здоров'я волоссю, в першу чергу потрібно збалансувати своє харчування. Які продукти здатні допомогти зупинити випадіння волосся і привести їх у норму?

КВАСОЛЯ

Відео дня
  • Чим корисна?

«Квасоля — один з найкорисніших продуктів для людини і дуже важлива для зміцнення волосся, — розповідає лікар-гастроентеролог Тетяна Куліш. — Усі бобові — це чудове джерело білка, необхідний для росту волосся, а ще вони багаті залізом, цинком і біотином. Найчастіше ламкість і крихкість волосся виникають саме через брак біотину. Вживайте дві чашки квасолі в тиждень — і ваше волосся буде блискучим і здоровим!»

  • Як вибрати?

«Якісна квасоля повинна бути максимально сипучою, твердою на дотик, з гладкою поверхнею без пошкоджень, — пояснює експерт з якості продуктів Григорій Іванов. — Відмовтеся від покупки квасолі, якщо вона має зморшкувату поверхню і м'яка на дотик. Дірочки на бобах — ознака того, що нею вже поласували жучки. Таку квасолю краще не брати».

КЕФІР

  • Чим корисний?

«Молочні продукти, в тому числі кефір — відмінне джерело кальцію, найважливішого мікроелемента для зростання і зміцнення волосся, — говорить лікар-гастроентеролог Наталія Харченко. — Також в молочних продуктах міститься козеїн, який запобігає випадінню волосся і покращує колір шкіри. А ще — бореться з хронічною втомою, стресами та безсонням. Найкраще пити кефір за пару годин до сну. Так кальцій засвоюється краще, ніж якщо випити стаканчик корисного напою безпосередньо перед тим, як лягати спати».

  • Як вибрати?

«Натуральний кефір складається тільки з молока і закваски кефіру гриба, — розповідає експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик. — Кефір повинен бути білим, без грудочок і неприємного запаху. Жовтуватий відтінок, як і роздута упаковка, говорить про те, що напій заграв. Якщо термін зберігання продукту перевищує 14 днів, значить, в ньому присутні консерванти».

ЛОСОСЬ

  • Чим корисний?

«Червона риба має в складі поліненасичені жирні кислоти омега-3, які необхідні для здоров'я шкіри голови і блиску волосся, — пояснює лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна. — Їх брак призводить до сухості шкіри голови, а волосся виглядає виснаженими. Також риба — відмінне джерело білка. А, як відомо, волосся складаються на 80% з білка кератину. У рибі багато вітаміну В12 і заліза, які також живлять і зміцнюють наші локони. Щоб отримати максимальну користь, червону рибу рекомендується вживати в їжу регулярно, 2-3 рази в тиждень по 100-150 г в день».

  • Як вибрати?

«У свіжої риби повинні бути блискучі очі і рівномірно забарвлені червоні зябра без слизу, — розповідає експерт з якості та безпеки продуктів харчування Олена Сидоренко. — Сірувато-коричневі зябра говорять про те, що риба давно лежить на прилавку. Також попросіть продавця натиснути пальцем на м'якоть риби. Вона повинна бути достатньо пружною і швидко відновлювати форму. Якщо у риби різкий кислий запах, а м'ясо риби легко відділяється від кісток — її термін зберігання давно пройшов».

Ще більше інформації про продукти, які допоможуть зупинити випадіння волосся, — у випуску ток-шоу «Корисна програма»: 

Рейтинги найпопулярніших і корисних продуктів харчування, а також поради експертів, як вибрати якісні товари, — в ток-шоу «Корисна програма». Дивіться з вівторка по суботу о 10.00 на «Інтері».

 

Читайте також:

У цей день 52 роки тому заснували компанію «Intel». Історія та прикмети 17 липня

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 17 липня, які ви могли пропустити

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Двоє чоловіків у камуфляжі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up