Не така, як попередня. Якою буде зима в Україні? Прогноз

Не така, як попередня. Якою буде зима в Україні? Прогноз
  • Зиму найбільше бояться в Європі. До неї готуються, як ніколи. Підготовка активно триває і у Вінницькій області.
  • Такі побоювання викликають воєнні діє, які розпочала росія проти України. Синоптики заспокоюють.
  • Уже з'явилися прогнози на грудень-січень. Що чекати українцям?

За прогнозами синоптиків, зима 2022/2023 обіцяє бути ще теплішою, ніж у попередні роки. Сніг та мороз буде, але періодами. Точний прогноз ще зарано давати, але звертаючи увагу на тенденцію минулих років, нас очікує тепла зима.

«За прогнозами, які є на цей час, очікується, що зима в Україні буде теплою, — завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України Віра Балабух, передає сайт «Обозреватель». — Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими у 2019-20 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період».

Балабух відзначає, що будуть періоди значного пониження температури. Останніми роками середньодобова температура взимку в Україні становила від -5 до +5 градусів. Такою вона буде і цієї зими.

Відео дня

Також інші прогнози передбачають, що можуть бути періоди з великою кількістю холодних фронтів та холоднішими днями.

Щодо опадів. На півночі та північному заході Європи очікуються опади в межах норми й трохи вище. Але у центрі Європи опадів буде менше, також обіцяють меншу кількість снігопадів.

Більш детальний прогноз погоди цієї зими дав сайт wisemeteo.com. За його даними, нинішня зима не відрізнятиметься від попередньої. Середня температура становитиме лише 0 градусів, а днів з опадами буде всього вісім.

Прогноз по місяцях зими:

Найближчі дні, нагадаємо, будуть вологими. Під час сильних дощів, нагадаємо, рух дорогами завжди ускладнений. Якщо ви керуєте авто, прогляньте поради, які вам допоможуть безпечно пересуватися транспортом:

 

Читайте також:

На Вінниччині через удар блискавки зайнявся житловий будинок

Після негоди була веселка. В області випав великий град, а вітер ламав дерева

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Надежда Надежда

    Краще хай буде морозець, чим каша. Та і мало віриться літо було холодне, дощі йшли кожен день, зараз вересень дожді і приморозки
  • Віта Геруцька-Повар

    🤔О. То дров не будемо купувати)))
  • Лидия Денисовна

    Самі не знають яка зима буде
  • Тамара Свистун

    БУДЕ ВСЕ ДОБРЕ.

keyboard_arrow_up