Кіпр, Грузія. Які ще країни незабаром відкриють двері для українського туриста?

Кіпр, Грузія. Які ще країни незабаром відкриють двері для українського туриста?
  • Пандемія коронавірусу позбавила багатьох мандрівників можливості подорожувати, закривши кордони більшості країн світу. 
  • Після зіпсованих відпусток у 2020 році, українці тепер гадають, чи зможуть вони потрапити до інших країн світу у цьому році.
  • Які саме держави найближчим часом мають відкрити двері для українських туристів, — дізналася редакція 20minut.ua.

На сьогодні свої кордони для громадян України відкрили повністю або з певними умовами 83 країни. В тому числі, Болгарія, Словенія, Мальдіви, ОАЕ, Туреччина, Сербія, Албанія, Чорногорія, Хорватія,США, Єгипет, Мексика,Танзанія, Шрі-Ланка, Домінікана, Кенія.

Туристичні перспективи - 2021

Також усім тим, хто скучив за колоритною Грузією, спішимо повідомити, що ця країна з 1 лютого відновлює міжнародне авіасполучення. Туроператори зазначають, що авіарейси будуть виконуватися з дотриманням всіх медичних протоколів і заходів безпеки.

Для подорожуючих в Грузію потрібен негативний результат ПЛР-тестування, який зроблений за 72 години до вильоту. Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу Грузія припинила міжнародне регулярне авіасполучення з 21 березня 2020 року. 

Відео дня

Для тих, хто полюбляє острівний відпочинок на березі Середземного моря, теж маємо гарні новини. Республіка Кіпр стала першою державою ЄС, що оголосила про дозвіл для в’їзду для українських туристів після свого повного закриття під час другої хвилі епідемії коронавірусу.

Зараз іноземці можуть в’їжджати до Кіпру за умови, якщо лишаються на 14-денну ізоляцію після прибуття. Це робить практично неможливими туристичні поїздки. Та починаючи з 1 березня Кіпр планує поступово знімати це обмеження для мешканців 56-ти держав. З українців вимагатимуть негативний результат ПЛР-тестування, теж зроблений за 72 години до вильоту.

Менеджери з туризму наголошують, що тести мають бути сертифіковані, тобто з підробленим скринінгом вас за кордон не пустять. Тому відсьогодні в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» можна зробити експрес-тест на COVID-19 безпосередньо перед вильотом, а результат можна отримати за 20 хвилин.

Експрес-тестування для визначення антигена SARS-CoV-2 можна пройти на другому поверсі терміналу D, а сама процедура не займає багато часу — результат можна отримати вже за 20 хвилин. Вартість послуги варіюються від 750 до 850 гривень, в залежності від лабораторії.

Турагенції Вінниці вже активно продають путівки до Кіпру на квітень, авіакаси — квитки до Грузії. Тури на кіпрські курорти пропонують від 600 євро за двох, прямий переліт до Тбілісі і назад — в середньому по 3 тисячі гривень.

В турагенції «Артинов Travel» говорять, що найближчим часом Ісландія теж збирається відкрити кордони для тих, хто хоче насолодитися красою північного сяйва, але, скоріш за все, вимагатиме паспорти здоров'я, тобто помітку про вакцинацію.

— Те, що деякі країни відновлять авіасполучення, не значить, що туризм після карантину повністю відновиться, і мандрівники вільно подорожуватимуть, куди забажають, — говорить менеджер з туризму Віктор Степанчук. — Все залежить від епідеміологічної ситуації в світі. Зараз і ПЛР тести не всі підходять, що вже казати про вакцинацію. Деякі туристичні мекки незабаром вимагатимуть паспорти здоров'я. 

Зараз найпопулярнішими закордонними напрямками для вінницьких туристів є Єгипет, гірськолижні курорти Туреччини, ОАЕ, Мальдіви, Шрі-Ланка, Домінікана.

Куди їздили українці в карантин

Попри карантинні обмеження, що діяли майже увесь 2020 рік, за кордоном побували більше 11 мільйонів українців. 

Загалом, минулого року наші земляки змогли відвідати 123 країни світу. Проте найбільше поїздок було до країн, що межують з Україною. Туристичні напрямки, такі, як Туреччина (965 тис.) та Єгипет (730 тис.), також серед лідерів 2020 року.

Кількість іноземців, які відвідали Україну у 2020, є утричі меншою, ніж до коронавірусного 2020 року — 3.4 мільйони осіб.

Переважна більшість іноземців приїжджали із приватною метою чи як туристи. Найбільше іноземців були із Молдови, Білорусі, Росії, Польщі, Угорщини та Румунії.

 

Читайте також:

«В Буковелі локдауну немає». Вінницькі туристи розповідають про відпочинок без обмежень

«З початком ковідної історії люди частіше купують речі онлайн». Поради вінницької стилістки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up