«Безлюдна» Кемпа. Як на острові посеред Вінниці взимку?

«Безлюдна» Кемпа. Як на острові посеред Вінниці взимку?
  • З 2010 року до острову Кемпа можна дістатися лише на човні, а взимку по льоду
  • За минулі два роки вінничани неодноразово пропонували владі повернути острів для громади
  • А що ж там зараз? «20хвилин» зробили фоторепортаж

Після того як звели світломузичний фонтан, вхід до острову «перекрили» — понтонний міст розібрали, а саму Кемпу закинули. Вінничани неодноразово зверталися до мерії, щоб повернути переправу на острів. Але, у міської влади інші плани — розробити концепцію річки, включити в загальноміське середовище та з’єднати острів з узбережжям. Але на це треба інвестиції.

І що зараз з островом? Чи дійсно Кемпа стала безлюдною? З’ясували журналісти «20хвилин»

 

Завдяки тому, що морози скували річку, пройти до острову стало просто. Але обережно дивіться під ноги: в деяких місцях крига дуже тонка. Рятувальники неодноразово звертали увагу на те, що по льоду ходити небезпечно. Особливо по тому, який прикритий снігом.

Відео дня

Previous Next

Незважаючи на це, стежок до Кемпи протоптано безліч. Його досі використовують для прогулянок та рибалки як «транзитний пункт» між берегами Південного Бугу. Але справжні хазяї острову — це птахи, яких зараз тут безліч.

Кемпа, 2010 рік. Фото: panoramio.com

 

Колись на острові були прибрані алеї для прогулянки, лавочки та навіть власний пляж. Зараз про це можна дізнатися лише по «грибочку» та одній лавці, що стирчать з-під снігу.

А по середині цього «клаптика» землі залишилися ворота від футбольного поля. Треба тільки викорчувати кущі та можна грати.

Недалеко від Кемпи знаходиться і «маяк» для світломузичного фонтану. А от сам фонтан зараз під кригою, в «сплячці».

На острові ще є старенька опора від лінії електропередач.

Через цю опору, мабуть, передавали енергію для кафе, танцмайданчику та для живлення інших розваг, що були на Кемпі. Недалеко від неї стоять і дві трансформаторні підстанції.

А ще стоїть пам’ятний хрест та постамент. Якщо ви знаєте, що це таке, то пишіть в коментарях до новини.

До речі, якщо ви шукаєте громадську вбиральню, яких у Вінниці не дуже багато, то на острові туалет завжди вільний.

Previous Next

Бонус. Ще більше фото з острову Кемпа

Previous Next

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Задунайский Торонтуй

    Чудновский. Что это кстати за "безлюдна Кемпа"?? Такой х****и не было в Виннице до появления тебе подобных.
  • Задунайский Торонтуй

    ==якщо ви шукаєте громадську вбиральню, яких у Вінниці не дуже багато

    21-й век на дворе...

    Европа.
  • Нави Навигатор

    А еще был светомузыкальный фонтан, со стороны моста, там до сих пор торчат остатки прожекторов.
  • Александр Балаганов

    НА БУГУ КРУГЛОСУТОЧНО РАБОТАЛИ ДВА ЗЕМСНАРЯДА,ЛОВИЛАСЬ РЫБА И РАКИ,ПЕСОК ВОЗИЛИ БАРЖАМИ С САБАРОВА.МОРСКОЙ КЛУБ ДОСААФ ИМЕЛ ДАЖЕ УЧЕБНЫЙ БРОНЕКАТЕР И КУЧИ УЧЕБНЫХ ЯЛОВ И ЯХТ.ГРЕБНЫЕ СТАНЦИИ ДИНАМО,СПАРТАК ИМЕЛИ КУЧИ СПОРТИВНЫХ БАЙДАРОК И КАНОЕ.НА ВЫХОДНЫЕ БУГ ПРЕВРАЩАЛСЯ В МЕСТО МАССОВОГО ОТДЫХА ВИННИЧАН.БЛАГОДАРЯ БУГУ-ЛЕТОМ В ВИННИЦУ ПРИЕЗЖАЛИ КУЧИ ТУРИСТОВ СО ВСЕГО СССР.

    Next reply Александр Балаганов

    Так, Олександре, однозначно ми з тобою однолітки, все що ти доповнюєш - це правда, яка на жаль залишиться тільки у наших далеких спогадах.

    Задунайский Торонтуй reply Александр Балаганов

    Бронекатеров было два. Там еще была торпеда и рогатая морская мина. Торпеду потом еще одну добавили, новую. Она некоторое вреся лежала в раскуроченной упаковке во дворе ДОСААФ на Верхне-Гражданской.

    Рядом с морским клубом было стрельбище "Динамо". Любой пацан мог записаться и пострелять там из мелкашки и даже револьвера.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up