Звільнили головного лікаря Вінницької багатопрофільної лікарні Олександра Кривов'яза. Яка причина?

Звільнили головного лікаря Вінницької багатопрофільної лікарні Олександра Кривов'яза. Яка причина?
  • У Вінниці звільнили з посади головного лікаря КНП «Вінницька клінічна багатопрофільна лікарня» Олександра Кривов`яза.
  • Дану посаду медик займав з 2010 року. 

На підставі доповідної записки директора департаменту охорони здоров`я міської ради Шиша О.В., розпорядження міського голови від 17.06.2022 року №65/р «Про оголошення догани Кривов’язу О.Л.», 4 липня звільнили головного лікаря Вінницької клінічної багатопрофільної лікарні Олександра Кривов'яза. Посадовця звинуватили у наданні приміщень медичного закладу в оренду. 

У медзакладі за адресою вулиця Хмельницьке шосе, 92 провели перевірку ефективності використання приміщень. Виявилося, що з січня по червень 2022 року головним лікарем здійснювалась передача приміщень комунальної власності в користування третім особам без укладання договору оренди та без згоди Органу управління і Власника комунального майна. Це призвело до значних втрат фінансових і матеріальних ресурсів в частині недоотримання доходів бюджету Вінницької міської територіальної громади від плати за оренду приміщень комунальної власності.

Також за дві установи: «Правекс банк» та Вінницький обласний центр медико-соціальної експертизи, які розміщувалися на території лікарні, але не укладали договори про оренду, сплачували комунальні послуги за рахунок виділених коштів з міського бюджету. 

Відео дня

Звільнили Олександра Кривов'яза з формулюванням: «у зв’язку із систематичним невиконанням без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором». На рішення також вплинула догана, яку керівник закладу отримав 17 червня. 

Нагадаємо, взимку 2021 року Вінницьку районну лікарню передали на баланс міста. Процес супроводжувався мітингами колективу медзакладу. Згодом заклад реорганізували у Вінницьку клінічну багатопрофільну лікарню. 

 

Читайте також:

Вдруге почали життя з «нуля». Родина переселенців відкрили стоматкабінет у Вінниці

«Агроном — це нове IT»: Олександр Педан з донькою зняли сюжет про вінницький аграрний університет

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • valentin vilchynskyy

    Відповідальні чиновники Вінницької міської ради за стан медицини в місті не були притягнуті до кримінальної відповідальності за корупційну складову в медичних закладах .
  • Читач14

    Тобто гроші від аренди він клав собі в карман? І його просто звільнили? Чудова мотивація іншим корупціонерам продовжувати красти, якщо навіть у військовий час можна красти необмежено і безкарно
  • Віктор Українець

    Чому не садять цих старих комуняк....тому що при владі адепти руцкого міра і прикривають своїх ідеологічних предків....
  • Mykola Gigal

    В тюрму

    Валентина Гевчук reply Mykola Gigal

    Тобто гроші від аренди він клав собі в карман? І його просто звільнили? Чудова мотивація іншим корупціонерам продовжувати красти, якщо навіть у військовий час можна красти необмежено і безкарно ,  щоб знищити корупцію  потрібно невідкладно знищувати корупціонерів

keyboard_arrow_up