Зупинили через несправну фару, а звинуватили у вживанні наркотиків. Що постановив суд?

Зупинили через несправну фару, а звинуватили у вживанні наркотиків. Що постановив суд?
Водій Сергій Шнайдрук
  • Патрульні зупинили авто вінничанина через технічну несправність, а заразом вирішили перевірити, чи не вживав він наркотики.
  • Через психологічний комплекс водій не зміг пройти обстеження у наркодиспансері. В альтернативних способах обстеження йому відмовили. У протоколі написали про наркотичне сп’яніння.
  • Справу передали до суду. Суддя не заслухав аргументи захисника водія і визнав останнього винним. Чи є у водія шанс довести свою невинуватість?

Всередині грудня, 14 числа, о п'ятій ранку машину вінничанина Сергія Шнайдрука зупинили патрульні. Зупинку пояснили вимкненою фарою ближнього світла у темну пору доби. Поліціянти перевірили його документи, а потім запропонували Сергію вийти з машини. 

Запитували, чи вживав водій алкоголь, потім аналогічні питання поставили про наркотики. Після заперечних відповідей — запропонували поїхати в наркодиспансер для здачі аналізів.

Алкоголю в крові Сергія не виявили. Тоді йому дали баночку для збору сечі, і, разом з патрульним, він пішов до вбиральні.

Відео дня

За словами водія, вбиральня відкрита для всіх, тому у неї постійно хтось заходив. Сергій пояснив, що має з дитинства психологічний комплекс, тому не може ходити до вбиральні в громадських місцях, особливо в присутності сторонніх. 

У підсумку водій не зміг здати цей аналіз, запропонувавши довести свою невинуватість іншим способом, а саме — через дослідження його крові. У такому аналізі йому відмовили, що, за словами адвоката Олексія Болманенка, є протизаконним. 

І поліцейські на Сергія Шнайдрука склали протокол за статтею 130 КУпАП. У разі доведення його провини, обвинуваченому загрожує штраф 17 тисяч гривень та позбавлення права керувати авто на рік. 

Ознайомлюючи водія з протоколом, патрульний зачитував: «…керував з ознаками наркотичного сп'яніння, а саме відсутність реакції зіниць на промені світла та виражене трясіння пальців рук… Від проходження огляду у лікаря-нарколога відмовився… Дві години пройшло — це автоматична відмова». 

Заперечення Сергієм того, що він не відмовлявся проходити запропоноване обстеження, а просто фізично не зміг його пройти, не змінили думки поліціянтів. Справу передали до Вінницького міського суду. 

Розгляд справи Шнайдрука відбувся сьогодні, 4 січня. Суддя Руслан Каленяк заслухав його версію подій. Обвинувачений пояснив, чому не міг здати аналіз, розказав, що в наркодиспансері йому відмовили в доступі до альтернативних способів обстеження. На питання судді про те, чи вважає себе винуватим, вінничанин відповів, що не вважає.

Потім суддя запитав Шнайдрука, чи бажає він, щоб його інтереси в суді представляв саме той адвокат, який прийшов із ним до суду. Сергій дав ствердну відповідь. Тоді Каленяк попросив адвоката підтвердити його повноваження. 

Наданим витягом з договору, між адвокатом та обвинуваченим суддя не задовольнився, тому сказав, що не вважає адвоката уповноваженим захищати сьогодні Шнайдрука. І незважаючи на те, що з боку обвинувачення не було нікого, а аргументи захисту водія не були заслуханими, суддя Каленяк одразу оголосив рішення по цій справі:

— Суд постановив визнати винним Шнайдрука Сергія Олександровича у вчиненні адміністративного правопорушення за статтею 130 КУпАП. Накладає на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу 17 тисяч гривень, позбавлення права керувати транспортним засобом  на один рік і судовий збір 496 гривень 20 копійок, — проголосив суддя. 

Він також повідомив, що Шнайдрук має право оскаржити рішення впродовж 10-ти днів. Цим Сергій і планує тепер зайнятися. 

 

Читайте також:

«Охоронці магазину побили пенсіонера»: у вінницькій групі поширюють фейк

Квартирники не відпочивають на свята. Як вберегти дім від злодія?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up