ЗСУ відбили 39 ворожих атак: оперативна інформація від Генштабу

ЗСУ відбили 39 ворожих атак: оперативна інформація від Генштабу
  • Розпочалася чотириста сорок друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.
  • Протягом минулої доби противник завдав одного удару ракетою С-300 по цивільній інфраструктурі Костянтинівки, що на Донеччині. Крім того, завдав 45 авіаційних ударів та здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах Херсонської області.
  • Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Про це інформує Генштаб.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — відбили 39 ворожих атак. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="vn20minut/13998" data-width="100%">

Впродовж останніх трьох днів російська окупаційна адміністрація “евакуювала” близько 300 місцевих жителів, зокрема, дітей, з тимчасово захоплених територій Запорізької області до Бердянська.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Протягом минулої доби наші захисники знищили 5 ворожих БпЛА різних типів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 зенітно-ракетний комплекс, 2 райони зосередження живої сили, 1 склад пально-мастильних матеріалів, 2 артилерійських підрозділи на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

На зображенні може бути: 1 особа та трава

Орієнтовні втрати окупантів станом на 11 травня 2023:

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Прикордонника Олександра Крамаренка нагородили орденом «За мужність». Посмертно

Військовослужбовець «Снайпер» розповів про війну на Східному напрямку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up