«Замінували» 28 об'єктів: з ТЦ та дитсадків евакуювали людей. Що відомо?

«Замінували» 28 об'єктів: з ТЦ та дитсадків евакуювали людей. Що відомо?
  • Сьогодні, 29 травня 2019 року, у Вінниці повідомили про замінування торгівельних центрів, дитячих садочків, житлових будинків, громадського транспорту та залізничного вокзалу. 
  • Дивіться фото з місця та читайте, що кажуть у поліції.

Близько пів на четверту годину дня почалась евакуація в ТЦ «Магігрант». На місці працюють пожежні, рятувальники та поліція. Терироторію огородили та всередину нікого не пускають.

За інформацією поліції, перевіряють інформацію про замінювання 28 об’єктів в Вінниці.

Відео дня

—  29 травня на електронну скриньку до поліції надійшло повідомлення про замінування житлових будинків, дитячих садочків, торгових центрів, громадського транспорту та залізничного вокзалу. Вибухотехніки  перевіряють ці об’єкти на наявність вибухонебезпечних предметів, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

У соцмережах повідомляють, що така ж ситуація й біля ТЦ «Мегамол» та «Шок».

За інформацією правохоронців, на всі об’єкти місце виїхали вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативна група поліції, рятувальники, медики.

— Проводиться евакуація людей та обстеження зазначених об’єктів та прилеглих до них територій, — кажуть у відділі комунікації. 

Також наші читачі повідомили нам, що у дитячому садочку на вулиці Некрасова евакуювали дітей. Там був зірваний дитячий ранок через повідомлення про замінування.

У групі ДКВ/Затори пишуть ро замінування й дитячого садочку на Поділлі та ТЦ "Квартал":

Варто зазначити, 11 травня на електронну пошту поліції Вінницької області надійшов лист, де був перелік об’єктів, які начебто заміновано.

Читайте: «Замінування» восьми торгових центрів та театру: вибухівки не виявлено

Поліцейські зазначають, що за неправдиве повідомлення про замінування передбачена кримінальна відповідальність. Це стаття 259 Кримінального кодексу «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Максимальне покарання — вісім років ув’язнення. 

Нагадаємо, 24 травня, у Вінниці «замінували» університети та торговельний центр.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (59)
  • Андрей Кривонис

    Если они супер кибер -полиция то тут мозгов не надо просто тупо блокировать поток инфо из  тех територий которые окупированы .а оно как писала пресса идёт и Ордло.
  • Юлія

    При Порошенко не минировали☝️
    Выбрали Зе - теперь дрожите🖕
  • Максим М-сим

    На ці псевдо-замінуваня , нашим спец-службам, не потрібно реагувати, адже зрозуміло, що це лохотрон, які шлються з РФ. Якщо ми не будемо реагувати, то ці тварі перестануть прикалуватись над Україною, своїми псевдо-замінуванями.  Справжні мінери, чи навіть терористи ( недай  Бог у нас у майбутньому ), ніколи не будуть попереджати про свій злий намір, тому що, в таких хворих нелюдів одна мета, щоб постраждало чим по більше людей.  Потрібно, щоб Україна дала аналогічну відповідь, псевдозаміновувань на територію РФ,  щоб вони теж там потремтіли. Це робота , для хакерів.

    Наталья reply Максим М-сим

    А чому ви впевнені, що з РФ? Країн у світі безліч та й хворих на голову по місту теж

    Максим М-сим reply Наталья

    Тому що самі укр. спецслужби заявляють, що ці псевдо-замінування шлються по електроній пошті з території РФ.

    Serj Zhabkoff reply Наталья

    Таких ніде в світі.
  • Lucia Rossa

    N
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up