Знайшли за 20 км від дому. Всю ніч поліцейські шукали двох зниклих хлопчиків

Знайшли за 20 км від дому. Всю ніч поліцейські шукали двох зниклих хлопчиків
  • Двоє хлопців 10 та 13 років ввечері пішли з дому та не повернулися. Їх у розшук оголосила поліція, але невдовзі повідомили, що малих знайшли. Де вони були та куди помандрували?

Гайсинські поліцейські повернули додому двох зниклих дітей, пошуки яких тривали усю ніч. Про це інформує поліція Вінницької області.

Про зникнення дітей близько півночі 25 липня повідомила мати одного з хлопчиків. Жінка, жителька села Куна Гайсинського району, розповіла, що ввечері її 10-річний син разом із сусідським 13-річним підлітком пішли гратись й не повернулись. Рідні спочатку шукали дітей самотужки, а потім звернулися за допомогою до поліції.

— Для пошуку неповнолітніх негайно по тривозі був піднятий особовий склад підрозділу. Поліцейські перевірили нежилі будинки, прочісували лісовий масив та територію біля водойм, опитували місцевих жителів, друзів і знайомих хлопчиків, — розповідають у поліції. — 26 липня близько 5 години ранку дітей знайшли за 20 кілометрів від місця їх проживання. Підлітки йшли по узбіччю дороги в напрямку Вінниці. З’ясувалось, що у старшого хлопчика у Тиврові є родичі і він вирішив їх провідати. Оскільки грошей на проїзд не було, спробував дійти пішки, а 10-річного сусіда запросив скласти йому компанію.

Відео дня

З дітьми поліцейські провели профілактичну бесіду та відвезли додому.

Як діяти, якщо зникла ваша дитина

До поліції Вінниччини майже щодня надходять заяви щодо зникнення дітей, найчастіше це підлітки 14-16 років. Здебільшого діти залишають домівки через непорозуміння з дорослими або прагнення до самостійного життя. За статистикою у 96% випадків дітей знаходяться протягом доби. Саме тому вкрай важливо повідомляти до поліції в перші години після зникнення.

Від початку року поліцейські Вінниччини розшукали та повернули додому 237 неповнолітніх.

У разі безвісного зникнення дитини батькам необхідно дотримуватися певного алгоритму дій:

  • зателефонуйте найближчим друзям та знайомим вашої дитини. Можливо вона затрималась на прогулянці, в школі чи на гуртку;
  • якщо вам не вдалося самотужки встановити місцеперебування зниклої, не зволікайте, телефонуйте до поліції за номером «102»;
  • обов’язково надайте поліцейським фотографію дитини, яка відповідає її реальному віку, з чітким зображенням обличчя;
  • повідомте правоохоронцям якомога більше інформації про дитину: її звички, вподобання, номер мобільного телефону, а також якими соціальними мережами вона користується.

Після того як дитину розшукали та повернули додому, в жодному випадку не сваріть її. Заспокойте, а згодом поговоріть із нею про те, що сталося, зазначають у поліції.

Аби не потрапляти у такі ситуації поліцейські радять батькам бути уважними до своїх дітей, цікавитися їх дозвіллям та проблемами, будувати довірливі та дружні стосунки аби діти не потрапляли в ситуації, де їм може загрожувати небезпека.

 

Читайте також:

Розшукують вінничанина, який у 2013 році зник у Києві

На Вінниччині шукали 3-річного хлопчика, який пішов з батьками на пікнік та загубився

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Стоп Вийни

    з нормальнои  симьи  диты не  тикають .тильки с симьи  бухачив,наркоманив  и селюкив.яки  затуркали своих  рабынят.от воны и втиклы.

keyboard_arrow_up