На Вінниччині шукали 3-річного хлопчика, який пішов з батьками на пікнік та загубився

На Вінниччині шукали 3-річного хлопчика, який пішов з батьками на пікнік та загубився
  • Батьки з дітьми влаштували пікнік. Найменший син зник з їх поля зору, самостійні пошуки не дали результату. На підмогу прибула поліція.

Інцидент стався 28 червня у селі Сугаки Вендичанської територіальної громади. Про це у фейсбук повідомила Поліція Вінницької області.

Родина, яка відпочивала на природі, о 14.40 помітила, що зник трирічний малюк. Спочатку намагались знайти самі, але оскільки їх будинок знаходиться близько біля лісу і самостійні пошуки не дали результату, вирішили звернутися до поліції.

— На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, кінолог спільно з працівниками сектору реагування патрульної поліції Могилів-Подільського районного управління поліції. Шукати дитину також допомагали й місцеві жителі та мисливці, — зазначають у поліції. — Для пошуку хлопчика застосували усі можливі розшукові заходи. Працівники поліції відпрацьовували територію біля місця проживання, а також обстежили місцеві житлові й нежитлові приміщення та прилеглий ліс. Цього ж дня за кілька годин оперативної та злагодженої роботи поліцейські встановили місцезнаходження дитини.

Відео дня

З дитиною усе добре. Нині малий біля матері.

Правоохоронці закликають батьків контролювати своїх дітей за будь-яких обставин, щоб уникнути прикрих неприємностей. 

Що робити, якщо загубилася дитина?

Дев'ять порад від поліції:

  • Покладіть у кишеню дитини записку з ім'ям та прізвищем, контактним телефоном батьків та адресою, або вивчіть із мелечею ці прості й дуже важливі дані. Вони можуть суттєво полегшити пошуки.
  • Збираючись у місця скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг.
  • Якщо загубили дитину у торговому центрі, негайно зверніться до адміністрації. Відеокамери й гучний зв'язок допоможуть її розшукати.
  • Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася. Нехай голосно кличе на допомогу. Етикет тут недоречний.
  • Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою — це поліцейські @national.police.ua , @patrolpolice_ua , охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.
  • Дитина має знати, що нікуди не можна йти з незнайомцями, що б їй не говорили та не обіцяли.
  • Тренуйте ситуації, коли дитина губиться — вона має знати, як діяти.
  • Придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо мелеча вийде за межі встановленої геолокації.
  • Ніколи не лякайте дитину поліцією — у неї виробляється страх. І якщо дитя потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до патрульних. 

 

Читайте також:

На Чорновола під колеса Ford потрапив чоловік на електросамокаті

У Гайсинському районі «ВАЗ» в'їхав у дерево. В салоні були діти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up