Змінили правила карантину у Вінниці. Інструкція в картинках від «20хвилин»

Змінили правила карантину у Вінниці. Інструкція в картинках від «20хвилин»
Фото з архіву «20хвилин»
  • З 19 грудня стали діяти нові правила карантину. 
  • В школах і у дитсадках заборонили концерти та вистави, у ресторанах — проводити корпоративи, а церковникам — зменшили допустиму норму на кількість вірян у храмах.
  • До того ж нещодавно парламент ухвалив нові штрафи для бізнесу за допуск клієнтів без масок.

З 19 грудня 2020 року по всій території України почали діяти нові обмеження. У постанові Кабміну затвердили нові карантинні правила. Вони стосуються закладів освіти, ресторанів, кафе та релігійних спільнот.

Крім того, термін дії карантину продовжили до 28 лютого 2021 року. Отже, які нові правила діють від сьогодні?


Відео дня

Зайшли без маски в ресторан — 3400-5100 грн штрафу

Верховна Рада, 17 грудня, схвалила штрафи для підприємств та установ за пропуск людей без масок чи респіраторів у громадські місця й транспорт під час карантину.

Зміни до закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» підтримав 241 народний депутат.

За пропуск людини без маски в транспорт, кафе, магазин чи інші громадські заклади або за відсутність дій щодо перебування клієнта без засобу захисту підприємствам, установам й організаціям загрожує штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень.

Виписувати штрафи мають право посадовці державної санітарно-епідеміологічної служби, головні державні санітарні лікарі та їхні заступники.

Однак, станом на 19 грудня, ці санкції ще не працюють, адже ухвалений закон не підписали спікер Верховної Ради та президент України і не був опублікований у офіційних друкованих виданнях парламенту і уряду.

Що не змінилося

Обмеження, які продовжують працювати без змін (забороняється):

  • Перебування в громадському транспорті та громадських місцях без вдягнутої маски, а також перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу.
  • Проведення масових заходів, в яких бере участь більше 20 осіб та недотримана дистанція у 1,5 м між учасниками.
  • Робота кінотеатрів та закладів культури із наповненістю понад 50% місць одного залу.
  • Перевезення в пасажирському транспорті більше пасажирів, ніж кількість сидячих місць (крім метро) та інші обмеження, які викладені у графіці від Кабміну:

Раніше, нагадаємо, розбиралися як ФОПу отримати 8000 гривень від держави.
 

Читайте також:

Для шкіл Вінниці купили 200 ноутбуків та 60 комп’ютерів

Жорсткий карантин введуть з 8 по 24 січня: які будуть обмеження?

«Гра на виживання»: що говорять власники вінницьких закладів про локдаун

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Юлия Черная

    А нашей школе завтра новогодний праздник)))))
  • Тетяна Семенюк

    А коли в трамвай вибачте пруться всі через одні двері,це нормально.
  • Вячеслав Отеранский

    Всё что могут,только правила вводить,.лечение найти слабо?
  • Елиф Озтурк

    😮Про рукавички забулися😅всі все лапають😱вірус усюди😱

    Ще поправок треба додати😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up