Жнива в розпалі. На Вінниччині уже збирають гречку та соняшник

Жнива в розпалі. На Вінниччині уже збирають гречку та соняшник
  • На 1 вересня зернові та зернобобові культури (зокрема, і кукурудзу) зібрали на половині площ. Це майже 400 тисяч гектарів.

Наразі намолочено 1753 тисяч тонн зерна за середньої урожайності 43,8 ц/га. Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

— Уже збирають гречку. Цьогоріч її посіяли на 8,7 тис. га — на 1,8 тис. га більше, ніж в попередньому році. Зібрано 0,6% площ за середньої урожайності — 13,2 ц/га, що на 1,3 ц/га нижче минулорічної, — зазначає він.

Крім того, окремі підприємства області приступили до збирання соняшнику. Збирання проводиться на площах ранніх гібридів цієї культури. У 2022 році соняшник посіяли на 327,9 тис. га.. Це на 16,3  тис. га більше, ніж під урожай минулого року.

Відео дня

А торік аграрії Вінниччини зібрали рекордний урожай соняшника — валовий збір перевищив 1 млн тонн.

Наскільки відомо, окупанти вивозять з України не лише зерно, а й соняшник. До війни дві країни були головними суперниками у неформальній боротьбі за лідерство у світовому експорті олії. Торік Україна продала за кордон 5,1 млн. тонн олії (85% від обсягу виробленого), тоді як росія — 3,1 млн. тонн.

 

Читайте також:

Жнива на Вінниччині: аграрії намолотили 400 тисяч тонн ранніх зернових

На Вінниччині прогнозують зменшення урожаю зернових на 20%. Якою буде ціна на хліб?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ломаченко Александр

    І кому від цього легше, чи дешевше?
  • Міша Предко

    Дивно,де визріла кукурудза 🌽,но вже збирають🤔???!!!
  • Татьяна Ковальова

    Аж цікаво, а де вже зібрали кукурудзу?

    Наталья Гаврилюк reply Татьяна Ковальова

    Татьяна Ковальова цікавіше не те, а хто знає точні цифри зібраного, якщо все в приватних руках. Ми на собі відчуваємо тільки ціни на хліб та крупи і олію.

keyboard_arrow_up