Згоріло понад 17 га. Вчора рятувальники приборкали 26 пожеж в екосистемі

Згоріло понад 17 га. Вчора рятувальники приборкали 26 пожеж в екосистемі
  • У Вінницькій області за минулу добу сталося 26 пожеж в екосистемі. Попри заклики рятувальників не палити праву та пожнивні залишки, люди продовжують завдавати шкоди екології.

Минулої доби, 29 липня, на території Вінниччини на відкритих територіях сталося 26 пожеж на загальній площі понад 17 га. Про це інформує Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Через такі пожежі досить часто горять і житлові будинки, господарські будівлі, адже вогонь у суху вітряну погоду поширюється дуже швидко на велику площу.

У селі Якимівка Оратівської територіальної громади хтось підпалив стерню. Полум'я охопило площу у три гектари.

Відео дня

— Рятувальники Вінниччини наголошують, спалювати пожнивні залишки — злочин! Бійці ДСНС звертаються до вінничан, в цей складний час відповідально ставитись до власної безпеки та неухильно виконувати прості правила пожежної безпеки та не провокувати пожежі в екосистемах області, — зазначають у ДСНС. — На жаль, попри всі застереження надзвичайників та попри війну, люди й надалі продовжують «господарювати», випалюючи навмисно суху рослинність.

Посилять кримінальну відповідальність за підпали в екосистемах

Згідно з законопроектом, в умовах воєнного чи надзвичайного стану правопорушникам може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років — за умисне знищення або пошкодження вогнем чи іншим способом лісу, зелених насаджень, стерні, луків, пасовищ, степової, водно-болотної чи іншої рослинності, її залишків та опалого листя на землях будь-якої категорії, якщо це спричинило істотну шкоду довкіллю.

У мирний час за ці ж самі дії строк обмеження чи позбавлення волі становитиме від двох до п'яти років.

Вінницькі рятувальники нагадали про шкоду для довкілля та небезпеку від таких дій. Детальніше у матеріалі: Шкода екології та кишені. Чому не варто палити сухостій та яка за це відповідальність?

 

Читайте також:

На Вінниччині через удар блискавки зайнявся житловий будинок

Через дитячі пустощі у Вінницькому районі вщент згорів будинок

Пожежні машини та 14 рятувальників. На Хмельницькому шосе горіла квартира

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентина Масловская

    є такі ідіоти, що їх і могила не справить 👊👊
  • Надежда Дробот

    Люди ви що тупоголові?
  • Sergii Andrushko

    То нелюди!
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up