Зеленський відповів на відмову НАТО закрити небо над Україною

Зеленський відповів на відмову НАТО закрити небо над Україною
  • Президент Володимир Зеленський розкритикував міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, які відмовилися запроваджувати безпольотну зону над Україною.

Про це він сказав у своєму зверненні.

— Ми вважаємо, що країни НАТО самі створили наратив, що начебто закриття неба над Україною спровокує пряму агресію Росії проти НАТО. Це самогіпноз тих, хто слабкий, не впевнений внутрішньо. Хоча може володіти зброєю в рази сильніше, ніж у нас, — констатував український президент

За словами Зеленського, допомога НАТО не є настільки масштабною, якою могла б бути для того, щоб більш ефективно протистояти Росії.

Відео дня

— Все, на що спроможний альянс на сьогодні, – це провести через систему своїх закупівель 50 тонн дизпалива для України. Напевно, для того, щоб ми могли спалити Будапештський меморандум. Щоб краще горіло. Але він для нас згорів, — констатував Зеленський.

— Ми продовжуємо боротися. Ми захистимо нашу державу. Ми звільнимо нашу землю. Завдяки нашим героям, — наголосив глава держави.

Як повідомлялось, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що деякі країни-члени НАТО готові надати Україні літаки та засоби ППО.

 

Читайте також:

Дев'ятий день війни. Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок

Центральний, Урожай та інші: у Вінниці працюють вісім ринків. Графік роботи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up